Današnji drugi dan mednarodnega prvenstva za amaterje v Moravskih Toplicah je minil dokaj mirno, a vreme se nastopajočih še vedno ni usmililo s prijaznejšo temperaturo. Danes je pri ženskah najboljši rezultat dosegla Slovakinja Katarina Drocarova s 70 udarci (dva pod parom), pri moških pa Jakob Balkovec z 71 udarci ali enim udarcem pod parom. Ostale rezultate si lahko pogledate na dnu strani, kjer sta objavljeni povezavi na obe prvenstvi.

Dobili smo, po dveh rundah tudi zmagovalne ekipe v Pokalu narodov. Tako pri ženskah kot tudi moških je slavila Slovenija. Ostale rezultate najdete tu:

Ženske ekipe - klikni

Moške ekipe - klikni

Jutrišnji zaključni dan bo za vse precej naporen, saj sta na sporedu dva štarta za zadnja dva kroga tekmovanja. Prvič bodo tekmovalke in tekmovalci pričeli ob sedmih zjutraj, drugič (četrti krog) pa bodo odigrali ob 12:30.

 

Včeraj, 16. maja 2019 je na GI Livada bil odigran prvi krog XLI. Mednarodnega prvenstva Slovenije za amaterke in amaterje.

Vreme v preteklih dneh in včerajšnji močnejši dež sta kar precej otežila igralne pogoje v današnjem prvem tekmovalnem dnevu. Svoje je dodala tudi sorazmerno nizka temperatura za ta letni čas. 

Vendar pa to ni oviralo Pie Babnik, ki je današnjo rundo odigrala s petimi udarci pod parom (67), kar je tudi najboljši rezultat dneva tako v moški kot v ženski konkurenci. Sledi ji s štirimi udarci več (71) Inja Fric. Tretje mesto si trenutno delita Rusinja Nataliya Guseva in Avstrijka Emma Spitz s parom igrišča (72).

V moški konkurenci so rezultati za malenkost višji, a toliko bolj skupaj. Vodi z dvema udarcema pod parom (70) Avstrijec Christoph Hagenauer, drugo mesto delita naš Vid Slavec in Hrvat Lucas Buerk s parom igrišča (72), na tretjem mestu z udarcem čez par (73) pa so  naša tekmovalca Jan Hribernik in Luka Strašek, ter Škot Jamie Roberts.

Tekmovalke in tekmovalce jutri ob osmih zjutraj že pričakuje nova preizkušnja in nov dan. Upamo, da bo prinesel dobre rezultate.

Tekmovanje lahko spremljate tudi tukaj:

amaterke - klikni tukaj

amaterji - klikni tukaj


Maj 23, 2019