V Sloveniji so letos že tretje leto zapored potekale kvalifikacije za največje amatersko tekmovanje v golfu na svetu (World Amateur Golfers Championship – www.worldgolfers.com), ki postaja vedno bolj priljubljeno, igra pa ga preko 500 igralcev letno. Mednarodno tekmovanje pred 21. leti zagnal največja hokejska legenda na Švedskem, Sven Tumba, častni pokrovitelj serije je legenda golfa Arnold Palmer, častna predsednica svetovalnega odbora pa je Annika Sörenstam, ki je vlogo prevzela od Seve Ballesterosa.
          
Na tekmovanju skozi leta sodeluje preko 40 različnih držav, v katerih se tekom leta odvijajo kvalifikacije in finale, ki na koncu sezone prinesejo finaliste po hendikep kategorijah, ki zastopajo svojo državo.
Tekmovanje je tudi odlična priložnost za promocije Slovenije kot golf destinacije, saj so amaterski golf igralci tisti, ki skozi leto potujejo po svetu in igrajo golf tudi izven svoje države.


Slovenija se je na letošnjem Svetovnem Amaterskem Prvenstvu, ki je tokrat potekalo v Beleku, v Turčiji ponovno dobro odrezala. Med tekmovalci iz 29 držav, je naša ekipa dosegla skupno 9. mesto, eden od naših predstavnikov, Boris Malek iz golf kluba Zlati Grič, pa je zasedel prvo mesto v svoji hendikep kategoriji in tako postal eden od zmagovalcev tega prvenstva. Tekmovanja so potekala na treh odlično pripravljenih igriščih in sicer Lykia links, Gloria Old in Gloria New course.


Med zelo dobro mednarodno konkurenco, je naša ekipa skupno igrala bolje od marsikatere mnogo večje golfske destinacije, kot na primer: Švedska, Španija, Nemčija, Nizozemska, Finska, Brazilija, Italija....celotne rezultate si lahko ogledate na povezavi http://www.1markscoring.com/wagc-leaderboards.html

Tako je Slovenija že tretje leto zapored opravičila svojo predstavo na tem svetovnem dogodku. Naj spomnimo, da smo v Južni Afriki v različnih hendikep kategorijah obakrat prav tako dobili svetovnega prvaka in tako dokazujemo, da je kljub malemu številu golfistov (cca 7.000) Slovenija sposobna prikazati dobro igro v svetovni konkurenci.

Naša ekipa je dosegla naslednje rezultate:
HCP kat. 0 - 5,4 - Jernej Pavlič (GC BLED) - 23. mesto; 235 točk
HCP kat. 5,5 - 10,4 - Boštjan Kous (GC MORAVSKE TOPLICE) - 26. mesto; 244 točk
HCP kat. 10,5 - 15,4 - Janez Kokelj (GC BLED) - 5. mesto; 221 točk
HCP kat. 15,5 - 20,4 - Boris Malek (GC ZLATI GRIČ) - 1. mesto; 214 točk
HCP kat. 20,5 - 25,4 - Roman Turkl (GC BRANIK) - 15. mesto; 236 točk

Licenco za organizacijo kvalifikacij za WAGC (Svetovno Amatersko Prvenstvo) v Sloveniji ima podjetje M&M TURIST d.o.o., ki je v Sloveniji v golfu poznano pod blagovno znamko PAR3, pod katero je glavni ponudnik golf potovanj tudi za slovenske golfiste, pod blagovno znamko Golfslovenia, pa trži Slovenijo tujih golfistom, ki prihajajo v Slovenijo.


Predvidoma v februarju 2016 bo znan format igranja za novo sezono, kot tudi destinacija naslednjega svetovnega prvenstva. 


Mar 22, 2016