Odigran je prvi krog letošnjega Slo Am Tour-a, na katerem v letošnji sezoni poleg mladink in mladincev tekmujejo tudi članice in člani.

Na izjemno dobro pripravljenemu igrišču Diners, na Smledniku je od petka do nedelje potekal prvi krog tekmovanja Slo Am Tour. Odlični rezultati, nekaj presenečenj in izjemni pogoji igranja so zaznamovali prvo tovrstno tekmovanje v organizaciji GZS.
Poleg slovenskih igralcev so se tekmovanja udeležili še tekmovalci in tekmovalke iz Srbije, Slovaške, Bolgarije  in Italije. Nastopilo jih je 82. Že rezultati prvega dne so nakazali, da bo borba za končna prva mesta napeta.

Najmlajša igralka Pia Babnik je prvi dan z izjemno igro in dvema (-2) udarcema pod parom igrišča dokazala, da se bodo morale ostale starejše tekmovalke zamisliti in v nadaljevanju sezone vložiti več truda v trening, če bodo želele ostati konkurenčne mladi Pii. Kljub nekoliko »slabši« igri v drugem dnevu je Pia zadržala vodstvo in z nasmejanim obrazom ter polna mladostne energije odločno podala v zadnji krog in na koncu tudi slavila zmago. Zadnji dan je sicer najbolje odigrala Lara Ječnik, s tremi udarci (-3) pod parom igrišča. Ostale tekmovalke očitno še niso v pravi formi in bodo morale vložiti še kar precej truda v trening do prvih večjih tekmovanj doma in v tujini.

Če je bilo pri dekletih vse bolj umirjeno, se je pravi boj za zmago odvijal med fanti. Po prvem dnevu tekmovanja so bili v vodstvu kar trije tekmovalci, Žan Luka Štirn (Slovenija), Branimir Gudelj, ki igra za Srbijo in Mihajlo Dimitrijevič (Srbija).  Krog so zaključili z rezultatom 68, oziroma štiri udarce (-4) pod parom igrišča. Kar nekaj tekmovalcev jim je bilo »tik za petami«, tako da so vsi nestrpno pričakovali nadaljevanje drugega dne.

Žan je z izjemno serijo 6 brdijev  odigral drugi krog šest (-6) udarcev pod parom igrišča in prevzel vodstvo po drugem dnevu. Branimir je igral slabše in zaključil z udarcem (-1) pod parom igrišča, izkazali pa so se nekateri naši mlajši igralci (Kristjan Burkelca, Luka Naglič, Vid Potočar, Aljoša Kafol), ki so ta dan tudi zaključili pod parom igrišča. Na tretje mesto po dveh dnevih, se je iz ozadja »prikradel«, lahko bi rekli že naš »veteran« iz reprezentance Slovenije, Grega Gregorinčič, vedno miren tih in tako rekoč neopazen, član golf kluba Ptuj. Čeprav so ga mnogi že »odpisali«, je Grega dokazal, da je še vedno med boljšimi slovenskimi amaterskimi igralci.

V treh dneh tekmovanja je bilo pri fantih doseženih kar 14 eaglov in 332 brdijev, podatek, ki pove, da so bili rezultati in dosežki na zelo visokem nivoju.

Zadnji dan so tekmovalci začeli z igro glede na rezultate, dosežene v preteklih  dveh dneh, v obratnem vrstnem redu. V zadnji skupini so tako igrali Žan, Branimir in Grega. Po prvih devetih odigranih luknjah je največ zbranosti in natančnosti pri udarcih pokazal Branimir in končal ob »polčasu« s 4 brdiji in eaglom na 7. luknji, šest udarcev (-6) pod parom, ter se nevarno približal Žanu, ki je na 3. luknji odigral udarec čez par (+1).  Za končno zmago je tako ostalo vse odprto in boj se je nadaljeval. Branimir je na deseti luknji odigral brdi, potem pa se je njegova serija končala in do konca je odigral vse luknje par. Kljub izjemno odigrani igri in sedmim udarcem (-7) pod parom to ni zadostovalo, da bi slavil zmago in je tako na koncu osvojil drugo mesto.  Žan Luka  je v zaključku naredil nekaj napak in se reševal iz tako nemogočih položajev, da smo že vsi mislili, da zanj izid ne bo dober.  

Vendar so mu izkušnje in izjemne tehnične sposobnosti na koncu prinesle tako želeno zmago na domačem igrišču. Že dolgo časa ga nismo videli kako emocionalno reagira na udarce, s katerimi se je reševal iz neprijetnih situacij (to je vidno tudi na slikah, ki so jih  lahko ogledate v fotoreportaži na našem FB profilu). 

Iz ozadja, se je tudi, kot že dan poprej Gregorinčič, uspel prebiti mladi blejčan Luka Naglič, ki je kljub dvojnemu bugiju na 17. luknji končal na koncu na tretjem mestu in pokazal, da se njegova forma vendarle prebuja.

Tekmovanje je štelo za WAGR -  svetovno jakostno lestvico.

Rezultati – Poglej

 


Apr 15, 2016