Šele pred kratkim so člani selekcij zaključili s tekmovalnim delom sezone 2016 in že v novembru začeli s pripravami na novo sezono.

Konec novembra smo opravili tehnična golfska testiranja in telesna testiranja na Fakulteti za šport. Testiranja so osnova za programe dela v zimskem delu sezone, kjer je poudarek na izboljšanju tehnike uradcev in motorične priprave. 


 

V decembru  se je začel program bazičnih priprav s prvim trening kampom, ki je bil tokrat izveden delno pri nas in na sosednjem igrišču v Lignanu. Prva dva dneva smo vadili na golf igrišču Diners, kjer je bil cilj nadaljevanje tehnike na dolgi igri, čipanju in pičanju, ter hkrati izvajanje vaj na vadišču. Tretji dan priprav smo izvedli na golf igrišču Lignano, kjer smo nadaljevali z vadbo kratke igre in igrali 18 lukenj na odlično pripravljenem golf igrišču. »Kljub nizkim temperaturam v dopoldanih urah, smo uspeli opravili tri dni dobrega treninga, ter nadaljevali s tehničnimi treningi.« je po opravljem treningu povedal trener Uroš Gregorič.

Zimski del je običajno manj tekmovalno aktiven, a mnogo naših mlajših članov selekcije se bo v naslednjih dnevih odpravilo na Florido, kjer bodo igrali večja mladinska tekmovanja. Na tekmovanju South Beach International Amateur bo nastopil Žan Luka Štirn in na tekmovanju Doral-Publix Junior Golf Classic bodo nastopili Hana Mirnik, Žiga Strašek, Luka Strašek, Gal Patrik Štirn in Jure Vasle. 


Naslednji trening kamp bomo imeli s selekcijami na golf igrišču Lignano v drugi polovici januarja, ter nato še v februraju in mesecu marcu. Na takšnih reprezentančnih pripravah so prisotni tudi klubski trenerji članov selekcije in sicer Matjaž Car, Dani Kraljič, Janez Grilc in Aleš Gregorič.
Letošnji zimski del priprav sta finančno in organizacijsko podprla PGA Slovenije in Golf zveze Slovenije, ter tako omogočila večdnevne vsako mesečne trening kampe, ki jih bomo izvedli na golf igriščih v Italiji.


Dec 15, 2016