Lipica, 9. Junij 2016 – Na današnji redni letni skupščini  Golf zveze Slovenije je bilo izvoljeno novo vodstvo zveze. 

Za predsednika zveze je bil ponovno izvoljen g. Marijan Jurenec, za katerega je to že četrti mandat.  V izvršni odbor so bili izvoljeni predstavniki največjih slovenskih golf klubov in predstavnik PGA Slovenije: Mirjana Benedik, Branko Florjanič, Franc Šašek, Franci Gojčič, Boris Košuta, Zvonko Murgelj, Grega Vidmar in  Boris Zupančič. 

Strategijo razvoja in cilje zveze v naslednjem mandatnem obdobju (2016-2020) je predstavil predsednik zveze. Strategija predstavljajo ključne teme in prednostne naloge, ki so temeljnega pomena  za nadaljnji razvoj:

- Izboljšanje podobe golfa v javnostih. 
- Več igralcev  - povečanje števila igralcev, ki redno igrajo golf. 
- Več članov - povečanje števila članstva v klubih. 
- Močnejši klubi - spodbuditi njihovo pro aktivno delovanje na vseh področjih.
- Tekmovalni golf - odkrivanje in razvoj talentiranih golfistov na vseh ravneh, kar vodi do mednarodnega amaterskega uspeha, posledično pa tudi profesionalnega. 
- Vrhunske športne prireditve - tekmovanja 
- Kvalitetno in transparentno vodenje organizacij in vključevanje v projekte

Izvajanje strategije je mogoče samo ob pogoju, da so v to izvajanje vključeni vsi subjekti na področju golfa v Sloveniji. GZS si bo prizadevala nuditi pomoč golf klubom pri oblikovanju njihovega delovanja,  golf združenjem, golf igriščem in izvajalcem programov golfa, pri temu pa spoštovati neodvisno delo v klubih in združenjih.


Jun 29, 2017