Na predlog Strokovnega sveta je Izvršni odbor GZS sprejel predlog strokovnega usposabljanja na področju golfa v skladu z Zakonom o športu in Pravilnikom o usposabljanju strokovnih delavcev v športu.


Predlog bo poslan na Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, odobriti pa ga mora posebna akreditacijska komisija.
Ko bomo imeli potrjene  programe s strani akreditacijske komisije in podpisane s strani pristojnega ministra, bomo lahko pričeli z izvajanjem usposabljanja.

 

Glede na nova določila Zakona o športu je prišlo do bistvenih sprememb pri strokovnih nazivih in nivojih. Vaditelj v športu  je ukinjen, prav tako naziv učitelj oziroma trener. Po novem poznamo samo  usposobljenega in izobraženega strokovnega delavca na  I. in II. nivoju. Naziva v golfu bosta sledeča: Strokovni delavec 1 – športno  treniranje - golf, Strokovni delavec 2 – športno  treniranje – golf.
 

Vsi strokovni delavci III – trener golfa bodo po novem avtomatično pridobili status   Strokovni delavec 2 – športno  treniranje – golf,  strokovni delavci II – učitelj golfa pa naziv  Strokovni delavec 1 – športno  treniranje – golf.  Sedanji vaditelji golfa – strokovni delavec I, pa bodo morali skozi proces usposabljanja za pridobitev naziva  Strokovni delavec 1 – športno  treniranje – golf.
 

Kdaj in kako bomo organizirali usposabljanje  bomo objavili na golfportalu in z dopisom obvestili vse klube. V kolikor ste zainteresirani nam lahko že od danes naprej pišete na  gzvezas@siol.net , ko bodo programi odobreni in potrjeni pa vam bomo lahko poslali celotno dokumentacijo oziroma program usposabljanja in pogoje.

 


Okt 15, 2018