V golf klubu La Manga v Španiji je od 22. do 26. januarja potekalo finale kvalifikacij LET katerega se je udeležila tudi naša Pia Babnik. Med 120 na finalu sodelujočimi je Pia bila najmlajša. 

Na igrišču se je pred tekmovanjem zdivjalo neurje Gloria in izruvalo preko 150 dreves. Vendar so vzdrževalci napeli sile, delali dan in noč in igrišči, na katerih se je igralo,  uspeli spravit v odlično stanje. 

 

Kljub precej močni profesionalni konkurenci, amaterk je bilo samo deset, je Pii uspelo na koncu osvojiti več kot odlično 11. mesto in si tako zagotoviti igro na vsaj 20 LET turnirjih. Ker sta se LET in LPGA letos združila, je tekmovalkami zagotovljeno skupno 24 turnirjev z nagradnim skladom 18 milijonov Evrov.  

Pia je odlično opravila delo in po prvih dveh pod parom odigranih rundah delila drugo mesto, tretji in četrti dan je naša mlada tekmovalka igrala še kar solidno, peti dan pa je ponovno pokazala zobe ter z odlično igro in z rezultatom 71 (-2) dokazala, da sodi med najboljše. V kolikor bo do konca junija uspela doseči dovolj dobrih rezultatov, ji bo to mogoče odprlo vrata na Olimpijske igre v Tokiu, kjer je trenutno na listi možnih kandidatk tudi Katja Pogačar.

Pia se še zelo mlada podaja na pot poklicnega športnika in kot je sama povedala, želi pri tem biti najboljša. Ladies European Tour se začenja z dvema tekmama v Avstraliji, kjer bosta pod slovensko zastavo nastopili Katja Pogačar in Pia Babnik. Katja bo pred tem odigrala dva turnirja serije LPGA, oba imata nagradni sklad okrog milijona. Zanimiva podrobnost je tudi, da bo Pia najmlajša tekmovalka na letošnjem Ladies European Touru. 

 

Vse tekme LET  2020 bo prenašala spletna televizija Golf TV. Rezultate in lestvice pa lahko spremljate tudi na spletni strani ladieseuropeantour.com .

 

 

 


Jan 28, 2020