Od 2-4.11. se je majhna slovenska odprava udeležila močnega mednarodnega turnirja Evolve Spanish Junior Championshipa v Tarragoni. 

Med fanti je nastopal Vid Slavec,  med dekleti pa mlada Pia Babnik. Pia je za nastop dobila povabilo -  »wild card« organizatorjev saj še ni stara 12 let, kar je starostni pogoj na teh turnirjih. Na tekmovanju je nastopilo 93 fantov in 44 deklet v starosti do 18 let iz kar 24 držav iz celega sveta. Med udeleženci in udeleženkami so bili tudi člani letošnjih evropskih ekipnih mladinskih prvakov, zmagovalci in zmagovalke mednarodnih prvenstev in mnogo članskih in mladinskih državnih prvakov. 

Ravno na tem težkem in lepem igrišču Bonmont je v tednu pred turnirjem nastopal naš najboljši profesionalec Tim Gornik in lahko smo si ogledali njegovo igro. Na profesionalnem turnirju Bonmont Q school prep. je na koncu zasedel odlično 2 mesto in dokazal, da je pred nadaljnjimi kvalifikacijami za European tour v odlični formi.

Tekmovanje Spanish junior Championship je bilo organizirano s strani moštva Evolve pro tour in res so poskrbeli za vse podrobnosti pomembne za tekmovalce. Žal je prvi dan tekmovanja dež in močan veter poskrbel za prekinitev tekmovanja in nato odpoved prve runde.

Naslednji dan je igrišče pokazalo zakaj je eno izmed vodilnih igrišč v Španiji saj skoraj  ni bilo sledu o 100 litrih dežja prejšnji dan. Pia je odigrala izvrstno in zasedla po prvem dnevu 4 mesto ( +2) Vid je ravno tako odigral dobro (+5) in si izboljšal svoj hendikep

Zadnji dan tekmovanja so organizatorji postavili zastavice na zelo zahtevna mesta in mnogim je patanje predstavljalo nerešljiv problem. Vid se ni znašel na zelenicah in mu dobra igra na igrišču ni pomagala ter je zaključil s skromnimi 83 udarci in končnim 62 mestom.
 
Nasprotno od njega je ravno zaradi odličnega patanja Pia z najboljšim rezultatom zadnjega dne ( +1) premagala vse nasprotnice in osvojila 1.mesto.

Njena zmaga je presenetila organizatorje,  ki v začetku niso verjeli, da ima lahko 11 letna deklica tako nizek hendikep. 
Z odlično igro jim je dokazala ravno nasprotno, saj se je na tekmovanju odigrala bolje od svojega hedikepa, ki je sedaj  0,6.

Kot zmagovalka si je prislužila vabilo decembra na turnir v ZDA, ki pa se ga žal ne bo udeležila.

Rezultate si lahko ogledate TUKAJ!


Mar 23, 2016