Ženska reprezentanca zadnji dan na EP premagala še Francijo

Zaključilo se je Evropsko prvenstvo za ženske, ki je bilo za našo reprezentanco zelo uspešno, saj je z 11. mestom dosegla najboljšo uvrstitev na ekipnih evropskih prvenstvih.  Za Slovenijo so nastopile Vida Obersnel, Lara Ječnik, Ana Belac, Urša Orehek, Nastja Banovec in Katja Pogačar.

 


 

Po dveh dnevih seštevne igre se je naša reprezentanca uvrstila na 16. mesto, kar ji je omogočilo boj za mesta od 9. do 16. Movitacija je bila v match igrah še veliko večja in tako so naša dekleta z odlično igro prvi dan premagala reprezentanco Irske z rezultatom 3,5 proti 1,5. Drugi dan match igre je naša reprezentanca igrala proti Škotski, ki je bila za naše tekmovalke premočna in so izgubile z rezultatom 1 : 4. Zadnji dan je bila motivacija še kanček višja, saj smo nastopili proti ekipi Francije, ki je zadnje dve leti osvojila naslov evropskega prvaka. Naše so že na začetku pokazale svojo kvaliteto in v večini iger tudi povedle. Borbenost in hkrati mirnost so uspele zadržati do konca in zasluženo slavile z rezultatom 3 proti 2. Zadnja zmaga je prinesla Sloveniji končno 11. mesto.


 

»Naša ženska reprezentanca je z izjemo prvega dne seštevne igre igrala zelo dobro in bila močan nasprotnik za vse reprezentance. Dekleta so si izredno dobro pomagala na igrišču, kar je eden od ključev za uspeh na ekipnih tekmovanjih. Hkrati tudi čestitke mladinski reprezentanci, ki je osvojila 12. mesto na Evropskem prvenstvu za mladince in članski reprezentanci, ki je končala na 4. mestu na Evropskem prvenstvu divizije II za moške. Vse tri uvrstitve so najboljše uvrstitve naših reprezentanc. Čestitke gredo tudi mnogim klubskim trenerjem, ki so dobro pripravili svoje varovance za enega od vrhuncev letošnje sezone. Izredno smo ponosni na nastope naših reprezentantov in z veseljem pričakujemo naslednja evropska prventva.« je po tekmovanju povedal glavni trener reprezentanc mag. Uroš Gregorič. 

 

 

 


Poleg nastopov naših je potrebno omeniti tudi brezhibno organizacijo tekmovanja, ki ga je letos gostilo igrišče Oddur na Islandiji. Igrišče je izredno slikovito, saj je veliko lukenj speljanih okoli ostankov lave. Našo reprezentanco so številni prostovoljci še dodatno razvajali in omogočili vsem nepozaben teden na Islandiji.

 

 


Jul 12, 2016