Obdobja, ko so igrišča in vadišča zaprta, ali zaradi katerega koli drugega razloga nedostopna, oziroma se nam zdijo predaleč, marsikoga pripeljejo na misel, da bi malce potreniral na bližnjih travnikih. Seveda pri tem ne pomislimo, da se lahko žogice tudi izgubijo in jih ne najdemo več, ali pa so stare in jih enostavno ne poberemo.

Travniki so površine, kjer se pridobiva krma za domače živali (konji, krave, drobnica…), zato naše treniranje tam ni najbolj primerno, saj izgubljene, pozabljene, opuščene  žogice lahko povzročijo prenekatero težavo. Lahko poškodujejo stroj, če pa ostanejo v krmi, lahko živali, ki s krmo poje golf žogico, povzročijo nemalo težav. Pogosto je potreben tudi veterinarski obisk, ki seveda ni brezplačen.

Na zvezo smo prejeli klic kmeta iz Velikih Lašč, ki je z golf žogicami, po njegovih besedah jih je bilo kar precej, imel nemalo težav in stroškov, saj mu je zbolelo kar nekaj krav. Nad početjem »golfista«, ki je neumorno treniral na njegovem travniku zato ni bil prav nič navdušen. Na Golf zvezi Slovenije razumemo njegovo utemeljeno pritožbo in  ga podpiramo.  

Prav zato apeliramo na  vse, ki hodite trenirat na bližnje in ne tako bližnje travnike, da to početje opustite, saj s tem povzročite nemalo težav in tudi stroškov. Za vaš trening si izberite raje katero od odprtih vadišč, indoorjev ali, če obstaja možnost, ustrezno zaščiten domači vrt.  Golf je častna igra, z dolgoletno zgodovino, ki temelji na častnosti in integriteti posameznika. Sem sodi tudi spoštovanje narave, živih bitij in soljudi. »Onesnaževanje« travnikov z golf žogicami je nečastno dejanje, ki povzroča veliko škodo in ni vredno golfista.


Feb 26, 2024