R&A in USGA sta po več mesecih priprav in zbiranja predlogov izdali nova pravila golfa. V veljavo bodo stopila 1. januarja leta 2019.

Omenjeni krovni organizaciji sta obenem prvič pripravili tudi skrajšano verzijo, ki je namenjena igralcem z različnimi nivoji znanja. V tej knjižici so zapisane razlage pravil na jasen in enostaven način. Zapise obenem spremljajo tudi grafike in diagrami, ki olajšajo razumevanje. Nova pravila bodo na voljo v več kot tridesetih različnih jezikih.

Golf zveza Slovenije se je potrudila in knjižica je že prevedena v slovenščino, pripravljamo tudi tiskano verzijo, ki jo bodo v naslednjem letu dobili tudi vsi aktivni člani v slovenskih golf  klubih.

Gre za izjemno pomembno knjižico, saj tako pomembnih sprememb in novosti golf ni doživel že 60 let. David Rickman, eden izmed vodilnih mož R&A je ob tej priložnosti dejal: “Veseli smo, da smo izdali nova pravila. Gre za izjemno pomemben korak za naš šport. Z novimi pravili si namreč želimo poenostaviti golf in ga približati še večjemu številu ljudi.”

Thomas Pagel, vodilni mož združenja USGA nova pravila dojema podobno: “Želeli smo narediti nov korak v smislu lažje interpretacije pravil golfa. Mislim, da smo v tem pogledu zelo uspeli. Postavili smo nove standarde v golfu, ki ima zdaj pred seboj še lepšo prihodnost. Vsekakor pa nova pravila ne pomenijo konca procesa modernizacije golfa, ampak le korak na naši poti.”


Sep 26, 2018