Ker je nedaleč od sedeža golf kluba in golf igrišča Arboretum zavod CIRIUS, smo se odločili, da golf predstavimo in poskusimo približati tudi invalidom. S tem v povezavi že razmišljamo o pridružitvi pridružili združenju EDGA (European Disabled Golf Association), ki trenutno vključuje že 17 držav. EDGA  teži k temu, da golfistom z omejitvami pokaže možnosti vključevanja v čarobno igro golfa. Je zveza, ki združuje društva in podobne organizacije, katerih člani so invalidni golfisti ter pomaga pri popularizaciji golfa med njihovimi člani.

Naši cilji , torej kluba in igrišča Arboretum, so predstaviti ta šport posameznikom z ovirami, jim pomagati pri njihovih prvih korakih v golfu in jim pokazati, da v igri golfa lahko napredujejo in uživajo. Zato smo svoj predlog predstavili vodilnim v zavodu Cirius.

In to  sredo smo naredili že prvi korak, saj smo povabili mlade z ovirami, da se nam pridružijo in skupaj z nami poprimejo za palice in naredijo svoje prve golf udarce. Zaradi njihovega odziva smo še bolj prepričani da je vredno nadaljevati.


Mar 23, 2016