Pred nami je še nekaj zadnjih tekmovanj, preden se tekmovalna sezona 2022 zaključi.
 

Že ta vikend (7.-9. oktober) bo v Lipici potekala zadnja letošnja tekma Slo Tour-a v Lipici. Golf igrišče Lipica bo tekmovalke in tekmovalce pričakalo z nekoliko spremenjeno konfiguracijo udarjališč, novimi dolžinami lukenj in višjim parom, ter novo oceno težavnosti. Tekmovanje bo torej »testno« in nastopajoči bodo imeli priložnost in čas prvi preizkusiti na novo postavljeno igrišče.

V nedeljo (9.oktober) bo na Zlatem Griču izvedena predzadnja tekma Šolskega pokalnega tekmovanja. Po tem datumu ostaja le še zadnja, ki bo odigrana 22. oktobra (sobota) v Lipici. 

Finale Klubskega pokalnega tekmovanja za klube, seniorje in mid amaterje bo potekalo na golf Igrišču Livada na predzadnji oktobrski vikend (22. in 23. oktobra). Prvotno je bilo predvideno finale v obliki Match play-a, a se je tekmovalna komisija GZS odločila, da namesto tega izpeljemo 2-dnevno tekmovanje v stablefordu oziroma osmi krog za vse prijavljene ekipe v tej seriji tekmovanj.  Ker bo tekmovanje obsegalo dva kroga, se bodo glede na razvrstitve v vseh kategorijah ekipam in posameznikom dodelile dvojne točke. Za skupne rezultate in razvrstitev se bo tako upoštevalo 5 najboljših doseženih mest v prvih sedmih krogih in v celoti zadnji, dodatni dvodnevni finalni krog.

Predvidoma v novembru načrtujemo še Državno klubsko prvenstvo v Match Play-u, v kolikor bodo vremenske razmere izvedbo dopuščale.  Klubi bodo o novem terminu in pogojih tekmovanja  pravočasno obveščeni.

​GZS


Okt 26, 2022