Najboljši se bodo merili v Keniji

Turnir Kenya Open (Odprto prvenstvo Kenije) je bil 25 let stalnice Challenge turneje. Letos pa so organizatorji naredili korak naprej. Drugo leto pa namreč ta turnir del elitne Evropske turneje.


Gre za turnir na katerem so v preteklosti zmagali nekateri legendarni evropski golfisti. Med njimi najdemo tudi Severiana Ballesterosa in zmagovalca Mastersa Iana Woosnama. Gre za tekmovanje, ki se lahko pohvali z izjemno bogato zgodovino. Prvič je namreč potekalo leta 1967. Od leta 1991 je bil ta turnir eden izmed najodmevnejših in najbolj priljubljenih v sklopu Challenge Toura. 

Zdaj so se gostitelji odločili, da bodo v Keniji znova gostili najboljše člane Evropske turneje. Temu primerno višji bo tudi nagradni sklad, ki bo po novem znašal 1.1 milijona evrov (še letos so se golfisti kosali za denarno pogačo v višini 500 000 evrov). Vodja organizacijskega odbora, Peter Kanyago je navdušen ob preboju v višjo organizacijsko ligo: “Vesel sem, da smo uspeli uresničiti naš cilj. To je pomembna prelomnica na naši poti. Tudi s pomočjo predsednika Kenije, Uhura Kenyatta nam je uspelo podvojiti denarni sklad. Prepričani smo, da se bodo našega turnirja zdaj udeležili najboljši igralci z vsega sveta. 

Kenijski turnir bo potekal na zelenicah Karen Country kluba med 14-im in 17-im marcem leta 2019.


Nov 01, 2018