Tretji letošnji Slo Tour je bil na igrišču Otočec, kjer se je zbral dobrih 40 golfistk in golfistov. Tokrat je, prvič letos, slovenskim tekmovalcev družbo delalo še nekaj golfistov iz Madžarske, Hrvaške in Srbije.


Pri dekletih je konkurenco močno okrepila letošnja državna prvakinja v Match Playu Inja Fric (Racman), ki je zaključila drugi letnik študija v ZDA in se bo v naslednjih mesecih vseskozi pripravljala na naslednjo študentsko golfsko sezono, pri čemer bo nastopala na turnirjih v Sloveniji. Inja je zadržala formo z nedavnega prvenstva v Match Playu in upravičila vlogo prve favoritinje. 21-letna Ljubljančanka ni bila v vrhu vse tri dni, a je naredila dovolj v uvodnih rundah ter tako zadržala prednost pred štiri leta mlajšo Barbaro Car (Racman). Inja je po dveh dnevih imela prednost sedmih udarcev, zadnji dan pa je za Barbaro zaostala za tri, kar ni ogrozilo njene zmage. Zelo konstantna je bila članica GK Slovenska Bistrica Lana Malek, ki je prav zadnji dan prehitela Nastjo Banovec ter tretji letošnji Slo Tour zabeležila tretji najboljši rezultat.

Rezultat (dekleta) TUKAJ!
 

Pri fantih je bila konkurenca množičnejša, prav tako je bila dramatičnost večja, saj se je po dveh dneh kar nekaj golfistom prikazala možnost najboljšega rezultata. Zelo dobro je tretji Slo Tour začel Kristjan Vojteh Burkelca (Trnovo), ki je prednost s prvega dne zapravil v drugi rundi. Korak za njim, z dobro uvodno rundo, so bili Nejc Čop Tomšič, Žiga Strašek (oba Arboretum), Jan Hirbernik (Ptuj) in srbski igralec Dane Cvetković (Sava). Po slabšem drugem dnevu Burkelce in Tomšiča, sta dobro igrala Hribernik in Strašek, širšemu delu vodilnim pa sta se priključila še Hrvat Ivan Ninković (GK Trieste) in mladi Madžar Bence Bertenyi (Balaton). O vrhu je odločal zadnji, tretji dan.


Za zmago je bila predvidena igra okrog para, morda kakšen udarec manj. Kar nekaj igralcem je to tudi uspelo, a tako izjemnega dneva kot ga je imel Bertenyi, ni imel nihče. Pet udarcev pod parom je bil najboljši rezultat tri dnevnega tekmovanja in dovolj za končni najboljši rezultat Slo Toura. Najboljši dan je imel tudi Hribernik (-1), ki je slavil zmago med člani, odličen povratek pa je prikazal tudi Čop Tomšič (-2), a zmage v mladinski kategoriji Madžaru Bertenyu ni ogrozil.
 

Rezultati (moški) TUKAJ!
 


Maj 26, 2021