Na Evropskem športnem prvenstvu tudi golf


Leta 2018 bo luč sveta ugledalo novo veliko tekmovanje – Evropsko športno prvenstvo. Potekalo bo na vsake štiri leta, že na začetku pa bodo na njem sodelovali tudi igralci golfa.

Prvenstvo bo potekalo med prvim in dvanajstim avgustom leta 2018 in sicer na dveh prizoriščih – v Glasgowu in v Berlinu. Pomerili se bodo najboljši plavalci, atleti, kolesarji, telovadci, veslači, triatlonci in igralci golfa. Organizatorji pričakujejo, da bo na prvenstvu sodelovalo več kot 4500 športnikov.

Tekmovanje v golfu bo 5 dni potekalo na slovitem igrišču Gleneagles, udeleženci pa se bodo pomerili na ženski, moški in mešani moštveni tekmi. Vsako državo bodo zastopali štirje igralci – dva moška in dve dekleti. Na turnirju pa bo sodelovalo 18 držav.

“To bo čudovita priložnost za nadaljnji razvoj golfa v Evropi. Vse skupaj pa je del skupne vizije za napredek tega športa. Naša želja namreč je, da povabimo kar največ držav. Prepričan sem, da bo tekmovanje zelo zanimivo. Turnirji v golfu bodo namreč potekali skupaj z ostalimi zanimivimi športnimi obračuni. Za nameček na igrišču, ki je nekoč že gostilo Ryderjev pokal,“ je svoj pogled na novi veliki športni dogodek podal Keith Waters, direktor Evropske profesionalne golfske turneje.

Celoten projekt poteka pod patronatom združenja evropskih RTV postaj EBU, ki bo predvidoma pripravilo več kot 2750 ur neposrednih prenosov s športnih tekmovališč.


Okt 24, 2016