Dnevi od torka do četrtka (11. do 13.6.2024) so minili v znamenju Mednarodnega prvenstva za seniorje in midamaterje, ter državnega prvenstva za seniorke. Vsa tri prvenstva so bila prvotno razpisana kot mednarodna, a se iz tujine na prvenstvo za seniorke žal ni prijavila nobena tekmovalka, medtem, ko je na seniorskem prvenstvu za moške sodelovalo ker nekaj tekmovalcev iz Madžarske, en Avstrijec in en Slovenec, ki sicer živi na Švedskem. Pri mid amaterjih se je zadnji hip, po tem ko sta udeležbo odpovedala dva Avstrijca, prijavil še en tekmovalec iz Madžarske.

Kljub dokaj slabi vremenski napovedi je prvenstvo minilo z zelo malo dežja. Res je ponedeljek precej deževalo, a ker je ptujsko igrišče odlično pripravljeno in vzdrževano, tudi ta močnejši dež ni pustil posledic.

Priznanja sta najboljšim podelila direktor igrišča Ptuj in udeleženec seniorskega prvenstva, Marko Štirn in predsednica Nadzornega odbora GZS ter prav tako nastopajoča na prvenstvu, Petra Mlakar.

Pri mid amaterjih je zmago suvereno prevzel Robert Šlosar (GK Lipica), s tremi udarci skupno nad parom igrišča (skupaj 219), drugo uvrščeni Matej Lindič (Racman GK) je nabral deset udarcev več in skupno odigral s 13 udarci čez par (229). Tretje mesto je zasedel Martin Ramšak (Akademski GK) z 248 udarci skupno v treh krogih prvenstva.

Seniorke so odigrale precej bolj na tesno. Za zmago sta se borili domačinka Sabina Markoli (GK Ptuj) in Brigita Felicijan z Zlatega Griča. Na koncu je z udarcem manj in odličnim zadnjim patom povedla Markolijeva (245 udarcev skupno), z udarcem več (246) pa je drugo mesto zasedla Felicijanova (GK Zlati Grič). Tretja je bila Dragica Vojsk (GK Ptuj) z 251 udarci skupno.

 

 

 

Pri seniorjih sta se za zmago do konca borila Roman Medik (GK Slovenska Bistrica) in Marko Štirn (GK Arboretum), a sta po odigrani zadnji luknji ugotovila, da njuna dobra igra ni bila dovolj, saj je iz »ozadja« vse presenetil Avstrijec Rene Fastner (Colony GC Gutenhof), ki je zadnji krog odigral z  udarcem čez par igrišča in s skupno 229 udarci prevzel prvo mesto. Z udarcem več se je na drugo mesto uvrstil Roman Medik (230) in tretji z še enim dodatnim udarcem (231)  je bil Marko Štirn.  

 

Pri seniorjih je bila udeležba največja in zato tudi dovolj tekmovalcev za dve razpisani kategoriji in tako smo v kategoriji HI 11,4 do 36,0 dobili zmagovalca – Peter Kürti iz Madžarske (GC Zala Springs), ki je zbral 250 udarcev, enako kot naš Zvonko Baumhakl (GK Ptuj), a je bil ta drugi saj je o uvrstitvi v tej kategoriji odločal boljši rezultat na zadnjih 36 luknjah. Z udarcem več (251) se jima je s tretjim mestom na zmagovalnih stopnička pridružil Robert Krempl (GK Slovenska Bistrica).

 

Prvaki 2024:

Mednarodni seniorski prvak: Rene Fastner, Avstrija

Državni mid amaterski prvak: Robert Šlosar, GK Lipica

Državna seniorska prvakinja: Sabina Markoli, GK Ptuj

 

Na koncu se iskreno zahvaljujemo vsem zaposlenim golf igrišča Ptuj, ki je zares v vrhunski kondiciji prijazno gostilo naša prvenstva.

Marko in ekipa NAJLEPŠA HVALA ZA VSE!

 

KONČNI REZULTATI:

Slovenian International Senior Men Championship 2024

 

Group A (HI – 11,4)

1.      place: RENE FASTNER (Colony GC Gutenhof, Austria)            229

2.      place: ROMAN MEDIK (GK Slovenska Bistrica, Slovenia)        230

3.      place: MARKO ŠTIRN (GK Arboretum, Slovenia)             231

 

Group B (HI 11,5 – 36)

1.      place: PETER KÜRTI (Zala Springs GC, Hungary)                         250 (better last 36H)

2.      place: ZVONKO BAUMHAKL (GK Ptuj, Slovenia)                          250

3.      place: ROBERT KREMPL (GK Slovenska Bistrica, Slovenija)  251

 

Slovenian International Mid-Amateur Championship 2024

  

One Group (HI – 36)

1.      place: ROBERT ŠLOSAR (GK Lipica)                        219

2.      place: MATEJ LINDIČ (Racman GK)                          229

3.      place: MARTIN RAMŠAK (Akademski GK)              248

 

Državno prvenstvo za seniorke 2024

 

Enotna kategorija bruto (HI do 36)

1.      mesto: SABINA MARKOLI (GK Ptuj)              245

2.      mesto: BRIGITA FELICIJAN (GK Zlati Grič)             246

3.      mesto: DRAGICA VOJSK (GK Ptuj)                            251

 

Neto A (Hi do 11,4)

1.      mesto: MARKOLI SABINA (GK Ptuj)              233

2.      mesto: MARTA ŠBÜL (GK Moravske Toplice)        251

 

Neto B (HI 11,5 do 36)

1.      mesto: TATIANA TSARENKO (G&CK Kranj)           212

2.   mesto: BRIGITA FELICIJAN (GK Zlati Grič)             219


Jun 16, 2024