Začetek julija bo za evropske reprezentance sila pester, saj bodo v vseh starostnih kategorijah evropska ekipna prvenstva, tudi za tri slovenske reprezentance (člani, članice, mladinci). Mladinsko ekipno evropsko prvenstvo bo od 5. do 9. julija v Nemčiji.

Najmlajši so mladinci, ki so si lani priborili nastop v Diviziji A. Mladinske reprezentance se bodo letos zbrale na igrišču St. Leon Rot blizu Heidelberga oziroma še bližje dirkališču Hockenheim, kjer so bile do leta 2019 dirke formule 1. Igrišče St. Leon - Rot našim mladim upom sicer ni znano, sta pa pred slabim mesecem dni na njem igrali Lana Malek in Barbara Car. Na mladinskem OP Nemčije sta bili dekleti T29, med več kot 100 golfistkami. Na prihajajočem mladinskem ekipnem prvenstvu bo nastopilo najboljših 18 reprezentanc, med vsemi pa imajo s preteklih tekmovanj največ uspeha Angleži, Španci in Švedi. Slovensko mladinsko reprezentanco sestavljajo: Jaka Babnik, Žiga Babnik, Tomi Bezenšek, Leon Car, Nejc Čop Tomšič in Tom Li Dobnik, selektor pa je Aleš Gregorič.

Uvodna dneva bodo reprezentance igrale seštevno igro, šteje pa pet najboljših rezultatov. Po dveh krogih bo jasna lestvica in le prvih osem ekip se bo borilo za medaljo, drugi osem pa za obstanek med evropsko elito. V nadaljevanju prvenstva bodo ekipe igrale match play in foursome dvoboje.

Aleš Gregorič, trener slovenske mladinske reprezentance: »Fantje z izjemo Jaka Babnika, ki je igral člansko divizijo A, še nimajo izkušenj z nastopi na tem nivoju. Osnovi cilj je, da bi obstali v diviziji A in da bi po seštevni igri dosegli odličen rezultat. Imamo ekipo, ki je najmočnejša do sedaj, kar se mladinski prvenstev tiče. Prepričan sem, da fantje lahko pokažejo nivo igre, ki bi jim zagotovila obstanek v evropski eliti. Vzdušje je dobro in želi le, da tako nadaljujemo, kajti morali bomo dihati skupaj in si pomagati, tudi v vlogi kadijev. Tudi rezultati zadnjih mesecev so dokaz, da smo na nivoju boljših evropskih reprezentanc. Igrišče ni tako zelo ozko, zato pričakujem zelo nizke rezultate.«

Lanski naslov evropskih prvakov brani Nemčija, ki je v finalu premagala Italijo.

Uradna stran prvenstva

Jaka Babnik in Leon Car

Tom Li Dobnik, Jaka Babnik, Nejc Čop Tomšič, trener Aleš Gregorič, Tomi Bezenšek, Leon Car in Žiga Babnik


Jul 01, 2022