V prestižnem Dubaju je bil četrti turnir evropske serije v mesečevi svetlobi, sredi blišča in prestiža, ki vsak dan od skupno treh ponudil spremenljive pogoje 56 golfistkam, ki so se borile za rezultat, lepe udarce in tudi za 260.000€. Vsakdanji začetek tekmovanja je ponudil dnevno svetlobe, kasneje, po devetih luknjah, pa je mrak osvežil ostrino pogleda in marsikdaj skrenil pot žogice. Med elito evropske serije je bilo tudi nekaj povabljenk iz elitne LPGA, ki so nivo tekmovanja precej dvignile ter hkrati dodale izziv ostalim golfistkam.

Uvodna dneva sta v ospredje potisnila Mehičanko Mario Fassi, ki je vodila po prvi rundi (-9), drugi dan pa se ji je na vrhu pridružila Švedinja Jessica Karlsson (obe -10). Zanimivo, da v dnevno – nočnih pogojih prav nobeni od vodilnih ni uspelo zadržati na vrhu ob koncu turnirja, kamor je z odlično zadnjo rundo (-8) pridrvela, do zadnjega dne šesto uvrščena Angležinja iz Stockporta Bronte Law. 26 letnica je tako ob zmagi na turnirju Pure Silk LPGA, dodala še prvo karierno zmago v evropski seriji.

V elitni družbi evropske serije LET je seveda nastopila tudi Pia Babnik, ki je pred tednom postala prva Slovenka z uvrstitvijo pod 200. mesto na svetovni lestvici – Pia je trenutno 191., a dubajske zgodbe ni najbolje začela. Uvodno rundo je igrala +2, drugo pa +1, kar je zadoščalo za 45. mesto. Pia je sicer dobro ulovila ritem igranja po brezhibnih čistinah in hitro prišla na zelenice, tam pa, predvsem ponoči, ni našla najboljše ocene za razdalje. Reflektorska svetloba daje drugačno podobo, a Pia se ni vdala. Tretji tekmovalni dan je mlado čarobno dekle pokazalo, kam sodi. S praktično brezhibnim golfom, dobro prilagoditvijo na zelenicah, neverjetno osredotočenostjo, je Pia, ponovno s pomočjo kadija Robina Ellisa, igrala -8 (64 udarcev), kar je bil na celotnem turnirju drugi najboljši rezultat in sledil je ekspresen skok po lestvici. Pia je s 44. mesta napredovala na končno 15. mesto in, ne glede na uvodni rundi, pokazala, da sodi v sam vrh golfist evropske serije LET. Še en dokaz, kako zelo je pomembna igra na zelenicah. Le v vednost: Pia je drugi dan igrala 37 patov, tretji dan pa le 27. Moonlight Calssic je na programu LET le enkrat letno, a zdaj, po izjemni tretji rundi, bo tudi Pia komajda čakala na naslednjega. Po turnirju, kjer jo je spremljala kar številčna slovenska druščina poslovnežev, ki delajo v Dubaju, je Pia dejala: »Zelo sem zadovoljna z zadnjo rundo. Po dodatnem treningu patanja, mi je uspelo tudi ponoči na bermuda travi odlično patanje, tako kot znam. In rezultat je bil odličen. Upam, da bom prihodnje leto vse tri runde odigrala tako kot sem zdaj zadnjo.«  

Moonlight Classic Dubai (vrstni red):

1 Bronte Law (ANG) -15

2 Maria Fassi (MEH) -14

3 Esther Henseleit (NEM) -12

14 Atthaya Thitikul (TAJ) -6

15 Pia Babnik (SLO) -5


Okt 30, 2021