Včeraj (27.6.2019) je zvečer v Arboretumu potekala slavnostna otvoritev Mednarodnega mladinskega prvenstva Slovenije 2019 pod pokroviteljstvom podjetja IMP Pumps in gospoda Damirja Popovića. Prisotne tekmovalke, tekmovalce, starše in spremljevalce so nagovorili Damir Popović (IMP Pumps), Mojca Braz (podpredsednica GK Arboretum, Matjaž Car (predsednik GK Racman) in Gorazd Kogoj (generalni sekretar Golf zveze Slovenije). Letošnjega prvenstva se udeležuje 43 deklet in 86 fantov iz kar 18 različnih držav.

Danes zjutraj ob sedmi uri, pa so na izjemno lepo pripravljenem igrišču Arboretum in lepem poletnem vemenu že poletele žogice prvih tekmovalcev. Težko je reči, kako se bo tekmovanje odvijalo prihodnja dva dni, rezultatsko gledano, a danes je z 69 udarci tekmovanje zaključila pri dekletih Neža Šiftar (Slovenija) pred Avstrijkama Delio Bleier (73 udarcev in Pio Perthen ( prav tako 73 udarcev). Pri fantih je v vodstvu s 67 udarci Vid J. Potočar (Slovenija), drugi Madžar Bence Kötel s 70 udarci in tretji Valerian Kaiser, Avstrija (71 udarcev).

Glede na današnje rezultate, ki so dokaj skupaj, lahko sklepamo, da bo tekmovanje v prihodnjih dveh dneh zagotovo še zelo zanimivo.

Države so prijavile tudi ekipe za Pokal narodov, ki teče čez vse tri tekmovalne dni. Rezultati po prvem dnevu - klikni tukaj.


Jun 28, 2019