V soboto se je zaključilo 40. mednarodno amatersko prvenstvo za ženske in moške v Moravskih Toplicah. Letos se ga je udeležilo 48 žensk in 76 moških iz 15 držav. 
 
Kljub slabemu vremenu in obilnim padavinam v začetku tedna, je vzdrževalcem Golf igrišča Livada v Moravskih Toplicah uspelo pripraviti igrišče za normalno igro.
 
Prva dva kroga tekmovanja sta veljala tudi za pokal narodov tako pri ženskah kot pri moških. Prijavilo se je 24 ekip (ženske in moške ekipe).  Pri moških je slavila ekipa Slovenija 2, pri ženskah pa ekipa Avstrija 1.
 
 
Če smo pri moških nekako pričakovali zmago ŽAN LUKA ŠTIRNA, je bila situacija pri dekletih pravzaprav nejasna do zadnjega dne, oziroma 4. kroga tekmovanja. Avstrijka HOLPFER ISABELLI je s konstantno igro v vseh štirih krogih (72; 70; 73; 72) uspelo, zaključila je z udarcem pod parom igrišča in postala zmagovalka. Najbližje sta ji bili PIA BABNIK in EMMA SPITZ. Pia je prve tri kroge odigrala vse nad parom igrišča, zadnji krog pa zaključila z rezultatom pet udarcev pod parom, kar je pomenilo tudi najboljši odigrani krog prvenstva - 6 brdijev in en bogy.
 
Tako se je izenačila z Emmo, obe pa sta zaključili tekmovanje z udarcem več kot zmagovalka. Na koncu je Pia zasedla 2. mesto, saj je odigrala zadnjih 36 lukenj bolje kot Emma Spitz.
 
 
Pri moških je ŽAN LUKA ŠTIRN zaključil s sedmimi udarci pod parom igrišča. Za drugo mesto sta se borila BURKELCA Kristjan Vojteh in FENDT Philipp, za oba pa je bilo prvo mesto nedosegljivo. Luka Naglič in Vid Potočar žal nista vzdržala do konca in sta oba odigrala zadnji krog slabše kot prve tri.
 
 
Ob zaključku prvenstva je pokale najboljšim podelil predsednik GZS, g. Marijan Jurenec.
 
Prvenstva, posebej še taka, kjer se zadnji dan odigrata dva finalna kroga, res pokažejo, kdo je pravilno pripravljen in sposoben odigrati dober rezultat. Od igralca se zahteva zbranost, resnost in rutino, ter v naprej načrtovan dan. Dober rezultat in ne nazadnje tudi dobro uvrstitev dosežejo tisti, ki so na športnem področju zadosti zreli, da se posvetijo sebi in svoji igri, tekmovanju, regeneraciji in počitku. Za vse ostalo vedo, da lahko počaka na konec tekmovanja in kak bolj prikladen in sproščen trenutek. 
 
Rezultati Pokal narodov
 
Moški:
1.Slovenia 2 285
-Burkelca Kristjan Vojteh
-Potočar Vid
-Štirn Gal Patrik
2.Austria 3286
-Schöffthaler Felix
-Schlauer Daniel
-Rath Oliver
3.Slovenia 1287
-Štirn Žan Luka
-Naglič Luka
-Trnovec Mark
 
Ženske
1.Austria 1288
-Spitz Emma
-Mühlbauer Katharina
-Rüttimann Janika
2.Czech Republic291
-Mackova Patricie
-Kozeluhova Tereza
3.Slovenia 1294
-Babnik Pia
-Fric Inja
-Obersnel Vida

Maj 21, 2018