Na Ptuju se je včeraj končalo državno prvenstvo v match igri na katerem so nastopili najboljši slovenski amaterski igralci in igralke. Pri dekletih je zmago po treh odigranih krogih slavila Barbara Car, ki je do nje prišla z odličnim igranjem na zadnji luknji, saj je kar dve tekmi dobila z brdijem na osemnajsti luknji. Pri moških so za naslov državnega prvaka odigrali pet krogov in zlato priznanje za prestižno zmago je zasluženo osvojil Luka Strašek, ki je v finalu premagal Leona Carja.

Ptujsko igrišče je v letošnji sezoni dobilo novo podobo, saj so preko zimskih mesecev na njem opravili veliko zemeljskih del. Igranje je zato hitrejše in bolj zanimivo, saj ni zamudnega iskanja žogic. Pohvaliti velja ekipo, ki jo vodi Marko Štirn, kateri že drugo leto skrbi, da je igranje na Ptuju užitek in pravi izziv za vsakogar. Poleg odlične urejenosti gre pohvaliti še zelo hitre zelenice, ki so tudi od najboljših zahtevale popolno zbranost pri zaključnih udarcih. 

 

Zmagovalci


Dekleta so zaradi manjšega števila nastopajočih igrala vsaka z vsako, po točkovnem sistemu. Prva favoritinja za naslov, Barbara Car, je v prvem kolu po zelo izenačeni tekmi premagala Mio Lavrih šele na zadnji luknji. Eva Kiri Fevžer pa je izkoristila smolo Zale Jesih na drugih devetih luknjah in zmagala 5&4. V drugem krogu je Barbara Car premagala Evo Kiri Fevžer 4&2, Mia Lavrih pa je odigrala še eno odlično tekmo in zmagala proti Zali Jesih s prednostjo dveh lukenj. V nedeljskem zadnjem krogu je Fevžerjeva premagala Lavrihovo z 3&2, Carjeva in Jesihova pa sta se razšli neodločeno potem, ko se je Barbara Car izognila porazu z brdijem na zadnji luknji.

1. Barbara Car, 3. Mija Lavrih, 2. Eva Kiri Fevžer

Barbara Car

Eva Kiri Fevžer

Mia Lavrih

Tudi pri fantih smo bili priča napetim in izenačenim tekmam, ki so se odločale na patanju. Najboljših osem je v četrtfinalu obračunalo med seboj, poraženci pa so igrali za mesta od devetega do šestnajstega mesta. Za preboj v polfinale je Jan Hribernik premagal Nejca Čop Tomšiča s 3&2. Luka Strašek je slavil proti Blažu Pauletiču s 5&3. Tomi Bezenšek je zmagal proti Janu Luki Šamcu s prednostjo dveh lukenj. Leon Car je uspešno odbil napad Martina Čuriča na zadnjih luknjah in zmagal z minimalno prednostjo. V sobotnem popoldanskem polfinalu je Strašek premagal Hribernika s 3&2, Car pa Bezenška z 2&1. Na nedeljskem zaključku prvenstva je v boju z tretje mesto Bezenšek premagal Hribernika s 3&1, zelo napeto pa je bilo v boju za državni naslov, saj je Luka Strašek proti Leonu Carju zmagal šele z brdijem na 19. luknji. Leon Car je igral odlično in po 14 luknjah vodil za tri, nato pa sta brata Strašek naredila peklenski načrt za zmago. Naslednji dve luknji je zmagal Luka in se potem na sedemnajsti luknji čudežno rešil iz izgubljenega položaja, ki bi pomenil poraz. Luka je najprej zgrešil čip za eagle, a nato z desetmetrskim patom za brdi po zelenici navzdol izenačil Leonov brdi. Pred zadnjo luknjo je Car še vedno vodil in mu ni bilo treba napadati, saj bi mu za državni naslov zadoščalo samo izenačiti Straškov rezultat. “ Tekmaje bila zelo napeta, zaključek pa brutalen. Na sedemnajsti luknji sem bil že izgubljen, a se nisem predal. Z eaglom na osemnajsti luknji sem izsilil nadaljevanje, kar je bilo kot da bi vstal od mrtvih. Zmage sem zelo vesel, saj mi v letošnji sezoni ne gre vse po načrtih. Čez zimo sem veliko treniral in upam, da mi bo ta zmaga dala zagon za boljše igre v nadaljevanju sezone. Zahvalil bi se rad tudi svojemu bratu, ki mi je prišel kedirat na zadnjih osmih luknjah in bil pomemben svetovalec v zaključku dvoboja. Leon je igral zelo dobro in čutil sem, da bo o zmagovalcu odločal en dober pat. Na mojo srečo sem ga zadel v pravem trenutku” je po turnirju povedal Luka Strašek.

2. Leon Car, 1. Luka Strašek, 3. Tomi Bezenšek

Luka Strašek

Leon Car

Tomi Bezenšek


Apr 23, 2024