Novozelandka Lydia Ko, ki zaseda prvo mesto svetovne jakostne lestvice je opravičila vlogo favoritinje in zmagala na turnirju Aramco Saudi Ladies International z 267 udarci (-21).

Na koncu je imela le udarec prednosti pred Indijko Aditi Ashok in dva udarca pred trojico, ki si je razdelila tretje mesto - Manon De Roey iz Belgije in Lexi Thompson in Lilia Vu iz ZDA. Za zmago na turnirju, ki je imel rekorden pet milijonski nagradni sklad je prejela nekaj več kot 700 tisoč evrov, pa tudi ostale igralke, ki so se po prvih dveh dneh uvrstile med dobitnice točk za lestvico Race to Costa del Sol so prejele bistveno višje denarne nagrade kot prejšnji teden v Maroku, saj je celo zadnja med 63 uvrščenimi zaslužila 12.624 evrov, kar je več kot je v Maroku dobila sedmo uvrščena igralka na turnirju.

Lydia Ko je bila pred zadnjim dnem na drugem mestu in le en udarec za Američanko Lilio Vu in tekma je bila napeta vse do zadnje luknje, ko je Vujeva v želji, da na paru pet z drugim udarcem doseže zelenico, udarila v vodo in z bogijem izgubila vse možnosti za zmago ali vsaj razigravanje z Lydio Ko.

Dvakratna prvakinja Majorja je šele z birdijem na 17 luknji prešla v vodstvo in z rutinskim parom odigrala zadnjo luknjo, kar je zadoščalo za njeno drugo zmago na Aramco Saudi Ladies International na Royal Greens.

Na tem igrišču imam na dveh nastopih dve zmagi,” je povedala Lydia Ko. “Očitno se mi tukaj nekaj dogaja! To je igrišče, ki omogoča zelo nizke rezultate, zato se nisem ozirala na tekmice ampak sem se osredotočila samo na svojo igro.

 

Imela je prav, saj je zadnji dan zablestela Belgijka Manon De Roey in z 63 udarci prišla na končno tretje mesto.


 

Slovenske barve je zastopala Pia Babnik, ki je za tri udarce zgrešila rez. Po odličnem začetku v prvem krogu, ko je bila po polovici še en udarec pod parom sta bila dva bogija in dva dvojna bogija dovolj samo za delitev 108 mesta z 77 udarci (+5). Zaostanek za najboljšimi je bil prevelik in čeprav je drugi dan odigrala precej boljše z 71 udarci (-1) je končala na končnem 79 mestu (+4).


Feb 19, 2023