V nadaljevanju sezone Slo Toura so se karte v primerjavi z začetkom kar pošteno premešale. Od prvega pa do tokratnega, sicer četrtega turnirja Slo Tour, je minilo več kot dva meseca, na vrhu posameznih turnirjev pa praktično vsakokrat druga golfistka ali golfist. Nekaj je k spremenjeni zasedbi povzročila šola in z njo bolj zapletene razmere, še posebej za maturante, svojo, absolutno dodatno vrednost, pa je prav tako povzročila šola, ampak tista onstran Atlantika.

Že na tretjem Slo Touru je na Otočcu, ob povratku iz ZDA, na vrh skočila Inja Fric, zadnji konec tedna pa je mojstrstvo pokazal študent univerze Arkansas State Luka Naglič. Žirovničan je zaključil drugi letnik onstran Atlantika, kjer je igral skupaj z Žanom Luko Štirnom, na letošnjem prvencu na igrišču Livada, pa je že po dveh dneh za vsaj štiri udarce za seboj pustil konkurenco. Uvodni dan je Luka (Bled) igral -1, naslednji dan -2, tretji dan pa je korektno nadzoroval ostale golfistke in na koncu pristal pri paru. Tri udarce sta za njim zaostala Jan Hribernik (Ptuj) in Madžar Akos Horvath. Pri mladincih se je izkazal Max Golob (Trnovo), pri fantih do 16 let pa prav tako član GK Trnovo, Jaka Babnik.

Pri dekletih je bilo prav tako jasno, še nekoliko bolj, da po dveh dneh nobena ne more ogroziti zmage Madžarke Eve Emme  Jaczkovics, ki je denimo Izo Belo Ivanko pustila za seboj za kar 12 udarcev. Madžarka je za 54 lukenj potrebovala 236 udarcev, Ivankova pa 248.


Jun 07, 2021