Lexi oropala tekmice

Ena izmed najboljših golfistk na svetu je poskrbela za nenavaden zaplet.

Kaj se je pravzaprav zgodilo? Američanka je namreč po nastopu na turnirju v Franciji v svoji igralni torbi pozabila potni list in tako sprožila niz neverjetnih dogodkov, ki so pripeljali do tega, da skoraj 40 njenih tekmic ni moglo odigrati ponedeljkove trening runde pred nastopom v bližini Londona. 

Po turnirju Evian v Franciji je bil Ian Wright zadolžen, da s svojim kombijem približno 40 kompletov palic odpelje na prizorišče Ženskega odprtega prvenstva Velike Britanije. Kot rečeno je Lexi v svoji torbi pozabila potni list, ki ga je nujno potrebovala, saj je v London letela iz Ženeve. Po dokument se je zato s taxijem odpeljal njen kedi, Benji. Medtem je moral Ian z vso opremo čakati. Po treh urah je bil razplet za Lexi rešen, za nekdanjega kedija Severiana Ballesterosa, ki je vozil kombi s palicami pa se je nočna mora šele začela.

Zaradi zamude ni ujel trajekta preko Rokavskega preliva. Na igrišče v bližini Londona je tako prišel v ponedeljek po peti uri popoldan. Igralke so tako šele takrat dobile svoje torbe s palicami, kar pa je bilo prepozno za trening rundo, saj so morali vzdrževalci pozno popoldan opraviti še nekaj del na igrišču. Tako je Lexi pravzaprav tekmicam “ukradla” predvideno trening rundo.

Bobby Kreusler, agent golfistke, ki je povzročila ta zaplet se je nato skušal opravičiti z besedami: “Šlo je za napako, ki se lahko pripeti vsakomur. Lexi nikakor ni mogla vedeti, da bo “reševanje” njenega potnega lista povzročilo takšen zaplet ostalim igralkam.

Njena rojakinja in tekmica, Ryann O'Toole je vse skupaj dojela drugače: “Mislim, da ni bilo prav, da je voznik reševal težavo ene posameznice na račun skoraj tretjine udeleženk turnirja. Vse skupaj bi se dalo rešiti drugače.”


Aug 08, 2019