Langer za zgodovino

Bernhard Langer se lahko pohvali z izjemno slikovito in bogato kariero. Lahko bi rekli, da spominja na vino. Starejši kot je, boljše rezultate dosega.

Dvakratni zmagovalec Mastersa (zeleni suknjič je oblekel v letih 1985 in 1993) je leta 1986 kot prvi v zgodovini postal uradno najboljši igralec na svetu (tistega leta je bila namreč uvedena svetovna lestvica profesionalnih igralcev golfa). Golfist, ki se je rodil 27. avgusta leta 1957 v Anhausnu, pa je pravo športno renesanso doživel po prehodu med seniorje, kjer je takoj ko je dopolnil 50 let začel nizati rekorde. Letos se je z deseto zmago zavihtel na prvo mesto na večni lestvici zmagovalcev “seniorskih majorjev” obenem pa je tretjič osvojil Odprto prvenstvo Velike Britanije za golfiste starejše od 50 let. Doslej sta na tem prestižnem tekmovanju po dvakrat zmago slavila Gary Player in Tom Watson.

“Res sem vesel, da sem spet uspel zmagati na tem turnirju. Gotovo sem čutil nekaj dodatnega pritiska, saj sem istem prizorišču zmagal že pred 13-imi leti. Vsekakor se zame vse skupaj ni začelo obetavno, saj sem prvo žogo udaril v grmovje in jo izgubil. Za nameček mi je težave povzročal tudi prehlad. Toda na koncu se je vendarle vse skupaj dobro izteklo. Zdaj se veselim prihodnjih izzivov na igriščih Carnoustie in St. Andrews,” je v luči prihodnjih velikih turnirjev zmago komentiral legendarni nemški golfist.

Langer si je z zmago na seniorskem “Opnu” namreč priboril tudi pravico do nastopa na 147-em Odprtem prvenstvu Velike Britanije, ki bo drugo leto na sporedu na igrišču Carnoustie. Seniorska različica prestižnega turnirja pa bo na sporedu teden dni kasneje. Prvič v zibelki golfa, na zelenicah starega igrišča v St. Andrewsu.


Aug 08, 2017