Langer podira rekorde

Bernhard Langer je zmagal še četrtič!

Jack Niklaus je še vedno najboljši golfist vseh časov, če upoštevamo njegove zmage na majorjih. V konkurenci igralcev starejših od petdesetih let pa ima v lasti rekord nekdo drug! Nemški golfist Bernhard Langer, ki je po številu zmag v okviru Evropske turneje na večni lestvici drugi, je še bolj dominanten v seniorski konkurenci.

Veteran, ki je dopolnil 61 let je leta 2017 na igrišču Royal Porthcawl postavil prvi mejnik, ko je tam osvojil svojo deseto zmago na majorjih za seniorje. Letos je letvico pomaknil še malce višje, saj je na enem izmed najelitnejših turnirjev za igralce starejše od 50-ih let zmagal še 11-ič. 

Tokratna zmaga je bila prav posebna, saj je letos seniorsko prvenstvo zaznamovalo močno deževje, zaradi katerega so morali organizatorji za več kot pet ur prekiniti zadnji krog. Toda Nemca to ni zmotilo. Langer je z dvema zaporednima brdijema uspel zaostanek treh udarcev na igrišču Royal Lytham & St Annes pretvoriti v zmago. V zadnjem krogu je tako nanizal 66 udarcev: “Vedno ko zmagaš na Odprtem prvenstvu Velike Britanije, pri tem ni pomembno ali gre za seniorsko različico le tega, se počutiš enkratno. Zdaj imam v svoji statistiki 11 zmag na največjih turnirjih, kar mi zelo veliko pomeni. V preteklosti je na tovrstnih turnirjih nastopalo veliko izjemnih igralcev. V bistvu sem blagoslovljen, ker nihče doslej ni bil tako uspešen kot jaz,” je svoj rekordni dosežek komentiral sloviti Nemec.


Aug 08, 2019