Lana Malek (GK Slovenska Bistrica) je po velikem preobratu na zadnjih dveh luknjah osvojila naslov prvakinje na 45. mednarodnem amaterskem prvenstvu Slovenije na Ptuju.

Za udarec je za njo zaostala Havanna Torstensson iz Švedske, tretja pa je bila z dvema udarcema več Barbara Car (Racman GK).

V finalni dan je državnega prvenstva je Lana Malek vstopila z dvema udarcema prednosti pred Barbaro Car in Evo Kiri Fevžer, pa tudi ostale igralke niso bile daleč zadaj, zato se je obetal zanimiv obračun za zmago. Po polovici igre so bile vse tri igralke izenačene, saj je Malekova ob sedmih parih odigrala tudi dva bogija, Car in Fevžer pa ob samih parih tudi brdi in bogi ter ju tako ujeli na vrhu razpredelnice. V nadaljevanju je Barbara Car z zanesljivo igro prešla v vodstvo in z brdijem na 16 luknji vodila že z tremi udarci pred Lano Malek in petimi udarci pred Evo Kiri Fevžer. Na predzadnji luknji so vse tri udarile natančne začetne udarce in bile skupaj sredi ledine, ko je Carjeva ob napadu na zelenico na paru 5 z drugim udarcem žogico poslala v vodo in po kazenskem spustu tudi ni zadela zelenice. Sledil je še prekratek čip in po zgrešenem patu je na števno kartico vpisala samo dvojni bogi, ker je Malekova izkoristila in rutinsko odigrala par in pred zadnjo luknjo zaostajala samo za udarec. Na osemnajsti luknji se je ponovila zgodba iz državnega prvenstva v match playu, saj se je Barbara Car tudi tokrat z drugim udarcem znašla v težavah in z dvojnim bogijem na koncu končala samo na tretjem mestu ( skupaj 221 udarcev), saj je Švedinja Havanna Torstensson v skupini pred zadnjo trojico odlično finiširala in zadnje štiri luknje odigrala z tremi brdiji in parom na zadnji luknji in skupno 220 udarci osvojila srebrno medaljo. Lana Malek tega ni vedela, a je odločno napadla zadnjo zelenico in zadela tudi težak pat in z edinim brdijem v celem dnevu osvojila naslov z 219 udarci.

Četrto mesto sta si razdelili Neža Šiftar in Eva Kiri Fevžer z 222 udarci, peta pa je bila Zala Jesih z 224 udarci.

V spodnjem videu si lahko ogledate razburljiv zaključek prvenstva in izjavi prvih dveh igralk v skupnem seštevku 45. mednarodnega amaterskega prvenstva Slovenije.

 


Maj 22, 2023