Končano državno prvenstvo Slovenije 2019

Danes (2. avgusta 2019) je v Arboretumu bil odigran še zadnji krog letos že 13. državnega klubskega ekipnega in posamičnega prvenstva za ženske in moške, ter mladinke in mladince.

​​

31. julij 2019 - 1. krog

Z zgodnjim štartom v dokaj sveže jutro je začel moški del. Tokrat je udeležba kljub počitnicam in dopustom kar dobra, saj sodeluje 33 tekmovalcev tako v ekipni klubski kot tudi posamični konkurenci. Prijavljenih je 11 klubskih ekip.

Po prvem dnevu sta v vodstvu Vid Jože Potočar (Racman GK), ki je krog odigral z 68 udarci (3 birdiji in 15 parov) in Kristjan Vojteh Burkelca (GK Trnovo) z enakim rezultatom (5 birdijev, 11 parov in dva bogeya). Za dva udarca (71) zaostaja Luka Strašek (GK Arboretum). 

V ženski konkurenci je nastopilo 8 tekmovalk, najboljši rezultat z 68 udarci je dosegla Lara Ječnik (GK Bled), ki je igrišče odigrala s petimi birdiji, enajstimi pari in dvema bogyema. Lari z osmimi udarci razlike (76) sledita Vida Obersnel (GK Bled) in Valentina Štiftar Anžič (G &CC Diners).

1. avgust 2019 - 2. krog

Drugi dan tekmovanja je prinesel manj spektakularnih rezultatov, a se je vseeno malce spremenil vrstni red, vsaj med moškimi ekipam. Posamično sta v moški konkurenci najboljši rezultat danes dosegla Gal Patrik Štirn (G&CC Diners) in Gregorinčič Grega (GK Ptuj) z 71 udarci. Z udarcem več (72) jima je sledil Žiga Strašek (GK Arboretum). Tudi na splošno so danes v moški konkurenci rezultati zelo skupaj.

V skupni razvrstitvi na prvem mestu ostaja Kristjan Vojteh Burkelca (GK Trnovo), sledi mu Gal Patrik Štirn (G&CC Dinesr) in tretji je Luka Strašek (GK Arboretum).

V ženski konkurenci je Lara Ječnik (GK Bled) obdržala svojo pozicijo in tudi najbolje odigrala drugi krog (71 udarcev). Druga s 73 udarci je Vida Obersnel (GK Bled) in tretji rezultat dneva je dosegla Barbara Car (GK Racman) s 77 udarci.

Enak vrstni red je po drugem dnevu tudi v skupni razvrstitvi v ženski konkurenci: prva Lara ječnik (GK Bled), druga Vida Obersnel (GK Bled) in tretja Barbara Car (GK Racman).

2. avgust 2019 - 3. korg

Danes nam jo je nekaj po polovici odigranega igrišča zagodlo vreme in tekmovanje smo morali prekiniti. S pomočjo osebja igrišča in nekatrih staršev smo po nevihti igrišče pripravili za nadaljni potek in tekmovanje speljali do konca, kljub dežju, ki je na trenutke kar močno padal. Dodatne luknje sta morala iti igrat Jakob Balkovec (Diners G&CC) in pa Max Golob (GK Trnovo). Max je imel nekoliko manj sreče in tako je vodstvo v kategoriji mladinci do 16 let zasluženo prevzel Jakob. 

Med ženskami je z rezultatom 207 udarcev bila najboljša Lara Ječnik (GK Bled), pri moških pa si je to čast prislužil Kristjan Vojteh Burkelca (GK trnovo) z 217 udarci.

 

Zmagovalec člani: Jure Vasl

Zmagovalec mladinci U18: Kristaj Vojteh Burkelca

Zmagovalec mladinci U16: Jakob Balkovec

Zmagovalka članice:  Valentina Štiftar Anžič Valentina

Zmagovalka mladinke U18:  Lara Ječnik

Zmagovalka mladinke U16:  Barbara Car

Ekipno pri ženskah je slavil GK Bled (Ječnik Lara in Obersnel Vida), drugo mesto je pripadlo Racman GK (Car Barbara, Ivanko Iza Bela in Potočar Nina) in tretje G&CC Diners (Štiftar Anžič Valentina in Šiftar Neža).

Moške ekipe: 1. mesto GK Trnovo (Burkelca Kristjan Vojteh in Golob Max), drugi je bil GK Ptuj (Hribernik Jan, Vasle Jure, Gregorinčič Grega) in tretji GK Arboretum 3 (Strašek Žiga; Strašek Luka).

Ostali rezultati v posamični konkurenci - klikni

Rezultate po treh dneh najdete tukaj:

- ženske - klikni

- moški - klikni

Ekipni rezultati po tretji rundi:

- ženske ekipe - klikni

- moške ekipe - klikni

 

Vse udeleženim čestitke!

Zahvala gre igrišču za vso pomoč pri organizaciji in staršem za podporo igralcem.

 

 


Aug 02, 2019