Katja ponovno odlično

Katja Pogačar je v soboto zaključila LET turnir v Dubaju na odličnem 13. mestu. 
Omega Dubai Moonlight Classic je potekal tri dni, od 1. do 3. maja na igrišču, ki ga je oblikoval Nick Faldo v Emirates golf klubu.

 

Prva dva dni so profesionalne igralke igrale pro-am v obliki "tour scramble", v vsaki skupini je bila ena profesionalna igralka in trije amaterji. Zadnjo, tretjo rundo so odigrale le profesionalke. Katja je imela v svoji pro-am ekipi tudi Ivana Fornazariča, ki je bil kapetan kluba Emirates golf kluba in je izjemno uspešen podjetnik na Bližnjem vzhodu. Katja je komentirala turnir z naslednjimi besedami : "V čast mi je bilo spoznati in odigrati kar dve rundi z Ivanom. Kasneje sem imela priložnost spoznati tudi njegovo ženo Stevo in biti priča čudovitemu vzdušju članov Emirates Golf Cluba."

Na turnirju so igrale nekatere od najboljših igralk na LET turneji. Katja je za igranje na turnirju dobila povabilo organizatorja, kar je posebna čast. Na turnirju so igrale zmagovalke LET turnirjev, med drugim tudi Nuria Iturrios iz Španije, ki je pred enim tednom drugič zmagala Lalla Meryam Cup v Maroku, kjer je Katja osvojila 31. mesto. Nuria je s skupno 206 udarci, kar je 10 pod parom igrišča zmagala tudi turnir na Dubaju. Katja je odigrala tri runde z 215 udarci, kar je ena pod parom igrišča.  

Katja je z igro zadovoljna, predvsem z zadnjim dnevom, ko je igrala 69. V igri v Dubaju je zelo uživala, med drugim tudi zaradi posebnega čara igranja pod LED lučmi. Turnir je bil prvič v zgodovini izveden kot dnevno-nočni turnir, vsaka od igralk je odigrala vsaj 9 lukenj v pozno popoldanskih urah, ko je bilo že temno. Za Katjo igranje pod umetnimi lučmi ni bilo prvič, saj je že večkrat trenirala  večernih urah pod reflektorji na domačem igrišču Cubo DIners Golf & Country Club. Tema oz. slabša vidljivost je ni motila niti pri branju zelenic, saj uporablja t.i. aimpoint, to pomeni, da oceni linijo s pomočjo občutka naklona v nogah.

Katja se že nahaja na naslednjem prizorišču, v Buckinghamshire Golf Club, v Angliji, kjer bo igrala enodnevne kvalifikacije (36 lukenj) za US Open.


Maj 08, 2019