Aramco Team Series je turneja najboljših igralk, ki na petih turnirjih po vsem svetu igrajo ekipne in posamične tekme za nagradni sklad pet milijonov ameriških dolarjev. Po tekmi v Tampi na Floridi je bilo drugo tekmovanje v Seulu na igrišču New Korea Country Club, kjer je uspešno nastopila tudi Katja Pogačar, ki je bila 27 z 221 udarci (+5). V rez najboljših se je uvrstila tudi Pia Babnik, ki je bila 56 z 226 udarci (+10).

Pravico nastopa ima 36 ekip, ki jih sestavljajo tri profesionalke in ena amaterska igralka. Tekmovanje traja dva dni, svoj rezultat pa poklicne igralke razvrsti tudi v posamični konkurenci, ker igrajo tri dni. Med posameznicmi je v konkurenci 108 igralk zmagala domačinka Hyo-Joo Kim z -10, pred Charley Hull (GB) z -7, tretja pa je bila Casandra Alexander iz Južne Afrike z -5.

V ekipni konkurenci pa ekipa Danielle Kang v kateri sta igrali še Lily May Humphreys in Tiao Xiaolin z skupnim rezultatom -23. Katja Pogačar je igrala v ekipi, ki je zasedla deseto mesto.

Vesela sem rezultata, saj je bilo igranje v veliki vlagi precej naporno. Še posebej zadnji dan, ko smo odigrale 27 lukenj” je iz Južne Koreje sporočila Katja Pogačar.


Maj 20, 2024