Kakšen bo olimpijski turnir?

Antony Scanlon, izvršni direktor pri Mednarodni golfski federaciji (IGF), ki skrbi za izvedbo olimpijskega turnirja je navdušen nad dejstvom, da golf ostaja del olimpijske družine tudi leta 2024, obenem pa dodaja, da se je pojavilo nekaj neznank.


“Zadnja odločitev Mednarodnega olimpijskega komiteja, da golf ostaja del iger tudi leta 2024 je kot smetana na torti,” je najnovejši razvoj dogodkov komentiral Scanlon. V zadnjem obdobju pa v zakulisju hkrati ni manjkalo razprav o tem, kako naj bi pravzaprav boj za olimpijske medalje v golfu v prihodnosti izgledal ?

Za enkrat je znano, da leta 2020 na igrah v Tokiu na tem področju ne bo sprememb, torej bomo spremljali klasično seštevno igro na 72-ih luknjah tako v moški kot v ženski konkurenci. Pojavilo pa se je nekaj predlogov v zvezi z igrami, ki bodo na sporedu leta 2024. Kritiki klasičnega turnirja so prepričani, da ni najbolj primeren za tovrstno tekmovanje, češ da vse skupaj predolgo traja.

Med predlogi se je tako pojavila tudi ideja, da bi se za medalje države merile v moštvenih obračunih, nekateri pa so prepričani, da bi bil za igre primernejši “match play.” Scanlon pravi, da se bodo odgovorni možje o morebitnih novostih odločali na podlagi razpleta turnirja v Tokiu.


Sep 18, 2017