Kaj se bo zgodilo z žogami za golf?

Kljub naporom krovnih golfskih organizacij se zdi, da so žoge, ki jih uporabljajo profesionalci postale v zadnjih letih preveč izpopolnjene. Povedano v prevodu – igralci z njimi dosegajo prevelike razdalje.

Številni profesionalni golfisti, med njimi se v tej luči najpogosteje izpostavlja prav prvi zvezdnik tega športa, Tiger Woods, opozarjajo, da so šle stvari predaleč. Zdaj ga je v zvezi s to problematiko javno podprl tudi Angee Ilagan, prvi mož podjetja Bridgestone:

“Na tem mestu moramo skupaj poskrbeti za spremembe. Zaradi vse daljših udarcev namreč luknje postajajo'prekratke'. Če bo šel trend še naprej v tej smeri, bomo morali v prihodnosti graditi igrišča, ki bodo daljša od 7300m.”

Direktor podjetja, ki je pokroviteljsko pogodbo s Tigerjem Woodsom podpisalo leta 2016 razmišlja v smeri, da bi najboljši profesionalci v okviru svojih turnirjev v prihodnosti uporabljali eno, rekreativci pa drugo vrsto žog. Slednji seveda tiste, ki bi pri udarcih odpuščale večje število napak in omogočale daljše udarce.


Nov 22, 2017