Japonka Yuka Saso osvojila US Open, Pia Babnik končala na 29.mestu

Japonka Yuka Saso je zadnji dan z vrhunsko igro zanesljivo osvojila letošnji US Open na igrišču Lancaster v ameriški zvezni državi Pennsylvania in za prvo mesto prejela 2.400.000 dolarjev. Odigrala je 68 udarcev (-2) in na koncu z 276 udarci prehitela Hinako Shibuno za tri udarce, še udarec več pa je zaostala Ally Ewing, ki se je z 66 udarci (-4) prebila na tretje mesto skupaj z Andreo Lee. Vodilna po treh dneh Minjee Lee je povsem odpovedala in z 78 udarci zdrsnila na delitev devetega mesta. Pia Babnik se je borila do konca in z 70 udarci napredovala za šestnajst mest in končala na 29.mestu.

 

Zelo težko igrišče je bilo pravi test za najboljše svetovne igralke, saj sta po štirih dneh samo vodilni dve golfistki odigrali pod parom igrišča. Najbolje so se z njim spoprijele igralke iz Japonske, saj se jih je med deseterico najboljših uvrstilo kar pet. Povsem so odpovedale domače igralke, saj so se med štirideset najboljših uvrstile samo tri. Andrea Lee, ki je bila po treh dneh skupaj z Avstralko Minjee Lee na vrhu lestvice in imela lepe možnosti za zmago je zadnji dan povsem popustila. Obe igralki v zadnji skupini na igrišču sta povsem odpovedali in odigrali 75 in 78 udarcev. Veliko zvezdnic se sploh ni uvrstilo v rez in presenetljivo to ni uspelo niti Nelly Korda, vodilni igralki na svetovni lestvici. Že prvi dan turnirja je na tretji odigrani luknji zabeležila kar deset udarcev na paru tri in njenih sanj o zmagi je bilo konec že po pol ure igre. Nelly Korda je v petek skušala popraviti veliko napako in odigrala par igrišča, a je bilo to premalo za uvrstitev v rez najboljših.

 

Pia Babnik je odigrala dober turnir in z 289 udarci (70-77-72-70) bi glede na prikazano igro zaslužila mesto med deseterico. Na žalost je bil za odličen rezultat usoden slabši drug dan, ko se je po seriji bogijev vseeno zanesljivo uvrstila v finalna dva dni. Nove točke na svetovni lestvici ji bodo prišle še zelo prav, saj lovi zadnji vlak za nastop na poletnih Olimpijskih igrah v Parizu. Če ji na naslednjih turnirjih uspe doseči dober rezultat se bo pridružila Ani Belac, ki ima vozovnico za nastop na največjem letošnjem športnem dogodku že v žepu.


Jun 03, 2024