Za vse člane PGA Slovenija je letno prvenstvo glavni turnir, kjer učitelji golfa preverijo svoje znanje in se med seboj pomerijo na turnirju. Že kar tradicionalno je turnir gostilo igrišče Royal Bled Golf, kjer so se zbrani tekmovalci prvi dan pomerili na Jezerskem igrišču, drugi pa na kraljevem igrišču - Royal Bled golf. Letošnja deževna bera v poletnem času je bila sila skromna, a to ni pustilo posledic na igriščih, saj sta oba člane PGA Slovenija pričakali v izjemno dobrem stanju.

Letošnji prvak je prvič postal Jaka Vidmar, ki je dvo-dnevno tekmovanje in svoj prvi uspeh pokomentiral takole: »Prvi dan z igro na Jezerskem igrišču nisem zadovoljen. Za drugi dan, pa sem si še toliko bolj želel igrati bolje in kraljevo igrišče, morda celo odigrati pod parom. Skoraj nič nisem treniral, kar se je nekajkrat poznalo, saj sem zgrešil priložnosti za birdije. Zadnji dve luknji sem zaključil s parom, kar je zadostovalo za mojo prvo zmago na prvenstvu PGA Slovenija. Veliko delam in za trening ne ostane skorajda nič časa. Rad igram golf in moje srce je zapisano temu športu. Vedno se potrudim. Jaz pravim, da bi na ta turnir morali priti vsi oziroma v bistveno večjem številu. Vsak golfski učitelj naj bi prišel na turnir, dal vse od sebe in potem si ne moremo ničesar očitati. Upam, da se bo to zgodilo v prihodnje.«

Jaka Vidmar

Za Jaka Vidmarja se je na drugo mesto uvrstil Boris Lah, tretji pa je bil Janez Grilc. Odlično je za organizacijo, kot vsako leto, poskrbel Anže Sonnenwald, ki se tokrat ni uvrstil med vodilno trojico. Velika zahvala gre tudi igrišču  Royal Bled Golf, ki s svojo vrhunskostjo vedno znova očara, hkrati pa zagotavlja organizacijo odličnega turnirja. Hvala za gostoljubje.


Sep 19, 2022