Pia Babnik je na turnirju evropske serije LET osvojila delitev 5. mesta, na odprtem mladinskem prvenstvu Madžarske pa sta v svojih kategorijah zmagali Lana Malek do 18 let in Zala Jesih do 16.

ARAMCO SERIES SOTOGRANDE/LET

V španskem Sotograndu, v neposredni bližini Gibraltarja, se je ženska elita evropske serije, okrepljena z nekaterimi golfistkami iz LPGA, med njimi obe sestri Korda, merila na turnirju, ki je štel za posamično in ekipno uvrstitev, za obe kategoriji pa je bil namenjen nagradni sklad po pol milijona ameriških dolarjev..

Pia Babnik je uvodni krog igrala 66 udarcev (-6), kar jo je potisnilo na drugo mesto, skupaj z Belgijko Manon De Roey. Izjemna je bila starejša od sester Korda, Jessica, ki je vodila s petimi udarci prednosti. Drugi krog se 18 letni Ljubljančanki ni najbolje posrečil, saj je ob dveh bugijih odigrala le en birdie, a se na srečo prav veliko ni poznalo, saj je Pia nazadovala le na T7 (-5). Finalno rundo je Babnik ponovno opravila z odliko. Potrebovala je 68 udarcev (-4) in se skupnim rezultatom -9 učvrstila na petem mestu, ki ga je delila s Francozinjo Emmo Grechi. Obe sta prejeli denarno nagrado 16.516$ in seveda lepo število točk za svetovno lestvico. Negativno presenečenje je pripravila Jessica Korda, ki zadnjo rundo odigrala s četrtim najslabšim rezultatom dneva (77 udarcev) in prvo mesto prepustila mlajši sestri Nelly. 24 letna Nelly Korda sicer zmage ni pričakovala, saj je za Jessico po dveh dneh zaostajala za sedem udarcev, a kot je dejala po koncu turnirja: «Takšne stvari se v golfu dogajajo.«

Med ekipami, kjer so šteli dvodnevni rezultati, je zmagala ekipa Jessice Korda (-33). Ekipa Pie Babnik (-19) je bila na T22.

Aramco Series Sotogrande/LET, vrstni red:

1 Nelly Korda (ZDA) -13

T2 Jessica Korda (ZDA), Pauline Roussin (FRA), Ana Pelaez Trivino (ŠPA) -10

T5 Pia Babnnik (SLO) in Emma Grechi (FRA) -9

T7 Manon De Roey (BEL) in še tri druge -8

Pia Babnik (Foto: Tristan Jones/LET)

MLADINSKO OP MADŽARSKE

Zmagoslavno pa sta odprto mladinsko prvenstvo Madžarske končali Lana Malek in Zala Jesih. V konkurenci deklet do 16 let je bila Zala Jesih pravzaprav brez konkurence, saj je ostale golfistke pustila zadaj za najmanj 17 udarcev.  Zala je na turnirju pokazala zanesljivo in dobro igro, saj je vse tri kroge odigrala s  76 udarci.

V kategoriji do 18 let sta se za prvo mesto borili Lana Malek in Barbara Car. Po treh dneh je bila Lana boljša za en sam udarec, prednost pa si je priigrala uvodni dan, ki ga je končala z 72 udarci. V drugem krogu je bila Barbara boljša za dva udarca, v finalni rundi pa sta bili s 74 udarci izenačeni.

V konkurenci do 18 let so tekmovali tudi slovenski golfisti, za katere pa je bil tokrat neulovljiv Madžar Bence Kotel, ki je za tri kroge potreboval 214 udarcev (-12). Tomi Bezenšek (-5) je bil četrti, Leon Car (+3) osmi, Jakob Balkovec (+9) pa 14.


Aug 22, 2022