Igrišče Golf Grad Mokrice je ponudilo odlične pogoje na tri dnevnem državnem prvenstvu v konkurenci za klube in posameznike v seštevni igri. Praktično brez dežja, v sijajno urejenih čistinah in odličnih zelenicah, se je slovenska golfska amaterska elita pomerila za državne naslove.

V klubski konkurenci je pri moških tekmovalo deset ekip, pri dekletih tri. Uvodni je dan v moški konkurenci vodstvo prevzela prva ekipa Arboretuma (L. Strašek, Čirič in Štirn). V drugem krogu se je pod 70 udarci spustil Žiga Babnik (69) in ekipa Trnovo 1 (Ž. in J. Babnik, Golob) je prevzela vodstvo pred Arboretum 2. Takoj za njimi sta bili ekipi  Arboretum 2, Racman in Ptuj. To so bile ekipe, ki so odločale o najvišjih mestih. Tretji dan je dobesedno eksplodiralo nekaj igralcev, kar je dramatičnost le še dvignilo na višji nivo. Nejc Čop Tomšič (Arboretum 2) je potreboval rekordnih 67 udarcev, Jan Čirič (Arboretum 1) 68, Timon Svetek Zgonec (Trnovo 2) pa 70. Vsi napadi na višja mesta pa niso zmedli vodilno ekipo, za katero sta zadnji dan Žiga Babnik in Max Golob potrebovala 72 udarcev in le udarec manj je bil dovolj za ubranitev lanskega državnega naslova. Ekipa Trnovo 1 je skupaj zbrala (po dva najboljša rezultata na krog) 433 udarcev, Arboretum 2, kjer sta zadnji dan močno pritisnila Žiga Strašek in Nejc Čop Tomšič, pa jih je zbrala 434. Ekipa Arboretum 1 je ob odlični zadnji rundi Jana Čiriča osvojila 3. mesto in se ubranila napad Racmanov, ki so se morali zadovoljiti s četrtim mestom.

Trnovo 1 (Max Golob, Žiga Babnik in Jaka Babnik)

Pri dekletih je prva ekipa Racman (Car, Polak in Ivanko) že po uvodnem krogu vodila z 11 udarci, po drugem celo 16 in vprašanje zmagovalk je bilo rešeno pred zadnjim dnem. Zadnji dan je za ekipo Racman 2 odlično odigrala Zala Jesih, tudi Ana Vehovar (Arboretum) je dvignila formo, a rezultatski zaostanek je bil prevelik.

Kar se tiče posamičnih rezultatov, pa se bomo dotaknili le rezultatov, spodaj pa lahko najdete vse uvrstitve po kategorijah.

Skupni najboljši rezultat (216 udarcev / +3) so dosegli kar trije igralci: Leon Car (Racman), Žiga Babnik (Trnovo 1) in Žiga Strašek (Arboretum 2), kar je vsakemu od njih prineslo naslov državnega prvaka v kategorijah U16, U18 in člani. Po dnevni formi je kakovost še malce bolj razpršena, saj sta bia po prvem krogu najbolj uspešna Luka Strašek in Leon Car (70), v drugem Žiga Babnik (69), pa tudi Tom Li Dobnik (70) in v tretjem Nejc Čop Tomšič (67) in Jan Čirič (68).

Pri dekletih je bila v svojem razredu Barbara Car, ki po treh dneh zbrala 222 udarcev (+9), še najbližje ji je bila Eva Kiri Fevžer, ki je za tri kroge potrebovala 232 udarcev (+19). Naslov članske prvakinje je osvojila Izza Bela Ivanko, v kategoriji do 18 let Barbara Car in v najmlajši U16, Eva Kiri Fevžer (vse Racman).

Podelitev je vodil glavni sodnik Stojan Štolfa, priznanja za najboljše pa je podelil Blaž de Costa, predsednik golf kluba Grad Mokrice.

Racman 1 (Ester Polak, Barbara Car in Iza Bela Ivanko) 

Rezultati državnega ekipnega in posamičnega prvenstva, Golf Grad Mokrice 2022:


Maj 09, 2022