Zadnji dan leta 2022 smo se v Lipici pogovarjali z Ano Belac, prvo slovensko golfistko, ki stalno nastopa na LPGA Touru. 

 

 

V zanimivem pogovoru je ocenila lansko sezono in povedala veliko zanimivega o študiju, življenju in igranju poklicnega golfa v ZDA. Čeprav s sezono 2022 ni povsem zadovoljna in si je morala stalno karto za LPGA Tour v letu 2023 zagotoviti skozi dodatne kvalifikacije je vesela, da je obdržala službo tudi v svoji tretji sezoni med najboljšimi poklicnimi golfistkami na svetu. Obenem si je v La Mangi priigrala tudi karto za LET, saj želi igrati tudi v Evropi.

 

Poudarila je, da se rada spominja svojih amaterskih dni v dresu slovenske reprezentance s katero je potovala na turnirje po Evropi in svetu, kar ji je po vrsti odličnih rezultatov prineslo potrebno samozavest za igranje golfa med študijem na univerzi Duke. Prestop med profesionalke je bil logičen korak in z zmago na Touru Symetra si je odprla tudi vrata za igranje na LPGA.

 

Veliko je povedala tudi o kedijih, ki so na LPGA Touru obvezni, o soigralkah, organizaciji potovanj in nastopov na turnirjih ter svoji želji za nastop na Olimpijskih igrah v Parizu 2024.

 

Celoten pogovor si lahko ogledate spodaj.

 


Jan 02, 2023