Na vzorno urejenih igriščih Cubo golf v Smledniku se je 36 fantov in 12 deklet pomerilo za golfske naslove v posamični kot tudi za primat najboljših v ekipni klubski konkurenci. 
 
Že uvodni dan je za navdušenje poskrbel Martin Čurić (Bled), ki je na šesti luknji zadel s prvim udarcem in se tako veselil prvega »hole in one« udarca na tem igrišču. Uvodni dan je ob nizki oblačnosti dal nekaj manj zračne energije, a so vsi po vrsti igralni scenarij postavljali na višji nivo. Tako je denimo, mladi komaj 14 letni Leon Car (Racman golf klub) sploh prvič igrišče premagal s tremi udarci pod parom, prav tako je najbolje v karieri igrala 13-letna Eva Kiri Fevžer (Racman). Pri dekletih je sicer najbolj od rok šlo prav igralkam Racman golf kluba, saj sta obe vodilni, Neža Šiftar (-3) in Inja Fric (-2) prvi dan kot edini zaključili pod parom igrišča. Pri fantih je osem tekmovalcev igralo bolje od para igrišča Cubo (72), na vrhu pa je bil pričakovano Jan Hribernik (GK Ptuj). Jan je uvodni dan potreboval 67 udarcev, enega več od Kristjana Burkelce, še dodaten udarec pa so v seštevni igri nabrali Jaka Babnik, Leon Car in Nik Pogorelčnik Hojnik. Drugi tekmovalni dan je pri dekletih prevzela Inja Fric, ki je za udarec vodila pred Šiftarjevo, med tem, ko se je pri fantih za najboljša mesta vmešal še Gal Patrik Štirn (Arboretum). Zaključno tri dnevno tekmovanje je zaznamovalo precej vroče vreme in psihična stabilnost, ki je botrovala marsikateri napaki, a tudi v ospredje potisnila Kristjana Burkelco (Trnovo), ki je izjemno zaključil tretji dan, saj je edini od favoritov igral pod parom igrišča (67) ter državno prvenstvo zaključil 10 udarcev pod parom. Pri dekletih je prva favoritinja Inja Fric, sicer študentka prestižne univerze North Carolina, edina igrala pod parom igrišča (215 – par igrišča 216 za tri dnevno tekmovanje), sočasno pa gredo pohvale Neži Šiftar, ki je postala prvakinja do 18 let (218 udarcev) ter prvakinji do 16 let Barbari Car (228), vse tri so članice Racman golf kluba. Pri fantih je Kristjan Burkelca poleg absolutno najboljšega rezultata (206) prevzel tudi naslov do 18 let, v mlajši kategoriji do 16 let je državni prvak postal Jaka Babnik (Trnovo), članski prvak za leto 2020 pa je postal Jan Hribernik.
 
Med ekipami se je pri fantih na vrh zavihtela trojica GC Trnovo, pred obema ekipama GK Arboretum, pri dekletih pa je bila razred zase prva ekipa Racman golf kluba.
 
Precej gledalcev se je zbralo zadnji dan v podporo golfistom, dober znak za naslednji korak Golf zveze Slovenije, ki v nedeljo, 30. avgusta v sodelovanju z golf igrišči, PGA Slovenije in drugimi strokovnimi delavci v golfu ter golf klubi pripravlja Dan slovenskega golfa, ki bo potekal na dvanajstih slovenskih igriščih. Poseben dan, predvsem za vse, ki bi želeli postati golfisti, saj bodo vsi imeli  možnost spoznati golf tudi v praksi, tako na vadbišču kot tudi na turnirju na devetih luknjah, kjer bodo skupaj z že pravimi golfisti lahko odločevali posamezne luknje s patanjem na zelenici. Za premierno izvedbo in dobrodošlico na Dnevu slovenskega golfa je potrebna le prijava. Dovolj bo skok na spletno stran www.golfportal.si
 
 
Zmagovalci po kategorijah
 
 
MOŠKE KLUBSKE EKIPE
 
1. mestoTRNOVO 1417 Babnik Jaka, Golob Max, Burkelca Kristjan Vojteh
2. mestoARBORETUM 1430*Strašek Luka, Strašek Žiga, Pogorelčnik H. Nik
3. mestoARBORETUM 2430Štirn Gal Patrik, Balkovec Jakob, Čirič Jan
*Boljši rezultat najboljšega igralca v ekipi
 
 
ŽENSKE KLUBSKE EKIPE
 
1. mestoRACMAN 1447Šiftar Neža, Ivanko Iza Bela, Car Barbara
2. mestoARBORETUM508Hojnik Helena, Štiftar A. Valentina, Balkovec Petra
3. mestoRACMAN 2514Polak Ester, Fevžer Eva Kiri, Jesih Zala
 
 
DRŽAVNO POSAMIČNO PRVENSTVO 2020
 
ČLANI
1.mesto: HRIBERNIK JAN (GK Ptuj) 211
2.mesto: STRAŠEK LUKA (GK Arboretum)215
3.mesto: ŠTIRN GAL PATRIK (GK Arboretum)217
 
ČLANICE
1.mesto: FRIC INJA (Racman GK)215
 
MLADINCI U18:
1.mesto: BURKELCA KRISTJAN VOJTEH(GK Trnovo)206
2.mesto: BALKOVEC JAKOB (GK Arboretum)218
3.mesto: GOLOB MAX (GK Trnovo)223
 
MLADINKE U18:
1.mesto: ŠIFTAR NEŽA (Racman GK)218
 
MLADINCI U16
1.mesto: BABNIK JAKA (GK Trnovo)211
2.mesto: CAR LEON (Racman GK)217
3.mesto: GABROVŠEK LUKA GAL (Racman GK)227*
*Gabrovšek je na zadnjih 36 lukenj imel boljši rezultat
 
MLADINKE U16:
1.mesto: CAR BARBARA (Racman GK)228
2.mesto: MALEK LANA (GK Slovenska Bistrica)230
3.mesto: POLAK ESTER (Racman GK)249
 
Dogajanje v slikicah na igrišču, pa si lahko ogledate na naši uradni strani FB tukaj!

Aug 24, 2020