Phil je hčerko postavil na prvo mesto

Sloviti “lefty”, Phil Mickelson je zmage slavil že na treh različnih majorjih. Le uspeh na domačem prvenstvu se mu vsa leta vztrajno izmika. Zdaj je že jasno, da tudi letos ne bo zmagal na Odprtem prvenstvu ZDA.


Odprto prvenstvo ZDA tudi med najboljšimi igralci na svetu velja za enega izmed najtežjih golfskih izzivov, saj tradicionalno poteka na zelo zahtevnih igriščih. Letos bo najboljše prvič gostilo igrišče Erin Hills, v zvezni državi Wisconsin. Ker sodi med najboljše ameriške golfiste in ob dejstvu, da je na domačem majorju kar šestkrat pristal na drugem mestu, je kot vselej v središču medijske pozornosti Phil Mickelson. 46-letni veteran, ki je v karieri nanizal 51 zmag med profesionalci (z 42-imi na turneji PGA pa je 9. igralec na večni lestvici) vsako leto posebej poudarja, kako zelo si želi zmagati tudi na Odprtem prvenstvu ZDA.

Tokrat pa je že pred turnirjem, ki bo na sporedu med 12-im in 18-im junijem Phil napovedal, da se ne bo boril za zmago. Razlog je povsem družinske narave: “Kot verjetno veste je to turnir na katerem si najbolj želim zmage. Toda letos ravno v času prvenstva moja hčerka zaključuje srednjo šolo. To je ena izmed tistih prelomnic v življenju, ki jih kot oče ne smeš zamuditi. Ko sem bom nekoč ozrl nazaj, bom zelo vesel, ker sem bil prisoten na tej slovesnosti.”


Jun 12, 2017