SPOZNAJ GOLF – SLOVENIJA  IGRA GOLF (SIG1)

Na začetnem tečaju golfa (Spoznaj golf)  boste pridobili osnovne informacije o igri golfa. Spoznali boste opremo in ostale osnove golfske igre. Naučili se boste vseh osnovnih udarcev in pravil golfa. 

Po končanem tečaju SIG1 in včlanitvi v kateri koli slovenski golf klub pridobite »Dovoljenje za igranje«, s katerim  imate možnost igranja na igriščih, ki bodo to dopuščala. Ob koncu tečaja se lahko odločite, da odigrat 9 ali 18 lukenj in poizkusite doseči zadostno število točk (stablefrod) za pridobitev hendikepa 54 ali manj. Ko pridobite hendikep  vam to omogoča igranje na vseh igriščih in turnirjih. 

Tečaj/usposabljanje  vključuje:
-    8 učnih ur 
-    6 ur vadbe na vadbišču
-    2 uri igre na igrišču
-    Žogice za vadbo
-    Izposojo opreme

A – SKLOP
1. ura    Osnovne informacije o golfu in opremi (30 min)
2. ura    Patanje  & osnovni golf zamah

B – SKLOP
3. ura    Čip udarec
4. ura    Golf zamah

C – SKLOP
5. ura    Ponovitev vseh udarcev
6. ura    Ponovitev vseh udarcev

D – SKLOP
7. ura    Igra na igrišču
8. ura    Osnovna pravila igranja

Za udeležbo na usposabljanju potrebujete le primerno obleko in športno obutev. Če imate svojo opremo jo prinesite seboj, sicer pa jo dobite na samem tečaju. Več informacije o tečaju in o prijavah na recepcijah vseh slovenskih igrišč.


Z opravljenim 8 urnim usposabljanjem - SIG1 imate možnost vpisa na nadaljevalni tečaj SIG2, kjer boste spoznali nove golfske vsebine in še dodatno izboljšali in utrdili svoje znanje  tehnike  golfa.


Apr 15, 2016