Kot smo že omenili v eni od prejšnjih novic, se je ekipa naših seniork udeležila Evropskega ekipnega prvenstva za seniorke, letos v Bolgariji. Tekmovanje je potekalo od 1. do 9. septembra, odigrale so trening rundo, dva kvalifikacijska kroga v seštevni igri in tri dni match play-ev.


Skupno je nastopilo 17 ekip. Naše: Marta Šbul, Slavka Gojčič, Mirjana Benedik, Alenka Ramovš, Alenka Jelnikar in kapetanka Jasmina Dragutinovič, večino nastopajočih tudi osebno poznajo, saj so se srečevale na že minulih prvenstvih. Prav zato so se že pred odhodom na prvenstvo zavedale, da jih čaka srečanje s hudo konkurenco in rutiniranimi tekmovalkami.
Dodatno je vse skupaj otežil še močan veter, ki je pihal prvi in drugi dan ter poskrbel tudi za premikanje žogic na zelenicah. Seveda pa veter ni izgovor, saj so pogoji bili za vse enaki. Naša ekipa se je potrudila kolikor se je le dalo, vendar obdržala realne cilje in na koncu zasedla 16. mesto. Članice so z doseženim rezultatom zadovoljne. Zmagovalke so postale Angležinje, ki so premagale Španke (drugo mesto), tretje mesto pa je zasedla ekipa Irske.


Tovrstna tekmovanja nudijo malo časa za druženje in zabavo, saj so v celoti posvečena tekmovalnemu delu in zahtevajo dobro pripravljenost. Vsekakor dajo udeleženim dragoceno izkušnjo za vsa bodoča tekmovanja. Seveda pa se vseeno sklene tudi kakšno novo poznanstvo.


Naša ekipa je bila navdušena nad gostoljubjem, s katerim so jih pozdravili v Black Sea Rama GR in nad igriščem ter prvenstvom nasploh.
Kapetanka Jasmina Dragutinović se ob tej priložnosti še enkrat lepo zahvaljuje vsem članicam ekipe za športnost in ekipnega duha, ki so ga v teh dneh prva vse znale pokazati in tudi uporabiti.
 


Sep 16, 2019