Danes, 8. aprila 2022 je na golf igrišču Livada v Moravskih Toplicah potekal prvi krog letošnjega Klubskega pokalnega tekmovanja. Le-to je po koledarju bilo načrtovano že za pretekli četrtek, a je vmes poseglo vreme in nas obdarilo z zelo potrebnim dežjem. 


Letošnje Klubsko pokalno tekmovanje je na pobudo nekaterih večjih slovenskih klubov zasnovano nekoliko drugače in združuje dve, prej ločeni pokalni tekmovanji za seniorje in mid amaterje. Tekmovalci zbirajo točke, enako kot tudi prej, za ekipni rezultat v bruto in neto kategoriji. Prav tako pa se letvica vodi v bruto in neto razvrstitvi za posameznike. Znotraj tekmovanja se vodijo midamaterska, seniorska in superseniorska lestvica, dodatno pa se lestvica vodi tudi za splošne klubske ekipe, kar je novost.

Novo je tudi to, da za ekipni rezultat štejeta najmanj dva in največ štirje najboljši rezultati sodelujočih tekmovalcev. Na ta način dobijo svojo priložnost za uvrstitev tudi klubi, ki sicer redno tekmujejo, a so do sedaj imeli manj možnosti zaradi manjšega števila tekmovalcev. 


Na tekmovanje, ki letos obsega sedem krogov in dvodnevni finalni krog, se je prijavilo kar 17 klubskih ekip. Tudi udeležba na današnjem prvem krogu je bila več kot odlična. Prijavljenih je bilo 140 tekmovalcev, na tekmovanju pa jih je sodelovalo 135. Eden od razlogov za tako veliko udeležbo sta gotovo pretekli dve leti, ko smo bili tako ali drugače omejeni pri izvajanju tekmovanja. 
 

Tudi seniorke so v  preteklem tednu že odigrale prvi krog letošnjega pokalnega tekmovanja, prav tako na golf igrišču Livada. Tam je bila udeležba podobna lanskoletni, prijavljenih je 13 klubskih ekip. Na prvem krogu je sodelovalo 62 tekmovalk. 


Apr 11, 2022