Katja Pogačar o svojem uspehu

Canberra Women’s Classic je Katja v preteklem vikendu zaključila z odličnim drugim mestom, kar je njen najboljši uspeh v karieri. Letos je njena druga sezona na LET turneji.

Po drugem dnevu tekmovanja je vodila z 11 udarcipod parom, skupaj z večkratno zmagovalko LET tekmovanj, Nizozemko Anne Van Dam. S tem rezultatom si je zagotovila, da je zadnji dan tekmovanja igrala v zadnji skupini, skupaj z Anne Van Dam in Carly Booth. Igralke so se borile za vsako luknjo, saj je bilo prvih pet igralk oddaljnih le 2 udarca. 
Katja je zadnjo luknjo zaključila z biridjem in si tako prisvojila drugo mesto. Za zmagovalko Anne Van Dam, pa je bila to že četrta zmaga na LET turneji.

Kot je povedala Katja: "Zelo sem vesela, da je viden napredek iz zimskih treningov in, da sem ta teden pokazala svoj potencial. Svojo igro sem v zadnjih tednih počasi sestavila, ugotovila par ključnih zadev, ki so mi izjemno pomagale. Današnji dan je bila izjemna izkušnja, saj sem bila prvič v vodilni skupini, kjer nas je cel dan spremljalo veliko gledalcev ter kamer. Veliko sem se naučila in kljub novosti uspela dobro zaključiti. Res se veselim letošnje sezone in prihajajočih novih priložnosti."

Kot je še dejala, ji je ta dosežek dal samozavest za naslednja tekmovanja v letošnji sezoni, prvi je že naslednji teden the Women’s New South Wales Open prav tako v Avstraliji.  Potem se bo Katja vrnila v Evropo, da se pripravi na enega od najmočnejših tekmovanj v LET turneji, ki bo potekal aprila v Maroku, kjer je lani dosegla osmo mesto. 

Držimo pesti še naprej za Katjo!


Mar 11, 2019