Letošnje državno prvenstvo v match play igri v vetrovni Lipici, je postreglo z novima državnima prvakoma. Več kot zasluženo sta prvič v karieri to postala Barbara Car (Racman) in Jaka Babnik (Trnovo). Mlada golfista sta na prestolu nasledila lanska prvaka Injo Fric in Kristjana Vojteha Burkelco. Prav Inja je lani v dodatnih luknjah porazila Barbaro, med tem ko je Kristjan leta 2021 do naslova prišel brez večjih težav,

Uvodni dan, sicer tri dnevnega tekmovanja, ki poteka po sistemu izločanja, je postregel z lepim vremenom. Že skorajda poletne razmere, pa je v naslednjih dneh zamenjal mrzel severni veter, ki je pošteno razmahnil tako udarce kot tudi pristop posameznikov. Za vse je bilo enako, a vendarle je bilo potrebno prilagoditi tako moč udarcev kot tudi zmanjšati tveganje, saj je veter marsikatero žogico ponesel v neželeno smer.

Oba državna prvaka sta ne glede na mladost ohranila zbranost in precej pragmatično kljubovala vetru ter na koncu zasluženo osvojila državni naslov. Barbara Car je v finalu porazila Lano  Malek (Slovenska Bistrica), med tem ko je v boju za 3. mesto Eva Kiri Fevžer (Racman) premagala Petro Balkovec (Arboretum). V moškem delu tekmovanja je bil vse do finala odličen Luka Strašek (Arboretum), ki pa v zadnjem dvoboju ni pokazal tega kar ga je krasilo v prejšnjih obračunih. Prav nasprotno je bil umirjen in bolj natančen komaj 16 letni Jaka Babnik, ki je vzdržal vse prepreke na igrišču v Lipici in dokazal, da si je po poškodbi roke v zimskem času opomogel in vrnil v tekmovalni ritem na najboljši možen način. V boju za 3. mesto sta se srečala lanska finalista, le da je tokrat Gal Patrik Štirn (Arboretum) porazil v zadnjih letih kar 4-kratnega državnega prvaka Burkelco.

Po vetrovnem finalnem dnevu je Barbara Car dejala: »Rada bi se zahvalila vsem organizatorjem z golf igrišča Lipica in tudi mojemu kadiju.« Na kratko je svoje dodal še Jaka Babnik: »Mislim, da je Barbara povedala vse. Po moje bi vsi radi šli čim prej domov.«

Za letošnje državno prvenstvo v match playu velja pohvaliti prizadevne organizatorje golf igrišča Lipica, kot tudi Stojana Štolfo in Gorazda Kogoja, ki sta poskrbela, da je tekmovanje teklo nemoteno.

REZULTATI AMATERJI - POGLEJ!

2. Luka Strašek, 1. Jaka Babnik in 3. Gal Patrik Štirn

REZULTATI AMATERKE - POGLEJ!

1. Barbara Car, 2. Lana Malek in 3. Eva Kiri Fevžer

 

 


Apr 19, 2022