Golf na najvišji ravni

Hideki Matsujama je prav letos prišel najbližje zmagi na enem izmed štirih največjih turnirjev. Na Odprtem prvenstvu ZDA je pristal tik pod vrhom. Zdaj pa ima 25-letni Japonec pred očmi nov zanimiv izziv...

Ameriški predsednik Donald Trump, ki je med vsemi državniki bržkone največji ljubitelj golfa je zmagovalca petih turnirjev v okviru PGA (tri je osvojil letos) povabil na zelenice. Palice bosta prekrižala v okviru Trumpove novembrske turneje po Aziji. Pri vsem skupaj pa ne bo šlo zgolj za dvoboj, temveč za srečanje treh ljubiteljev tega športa. Tretji udeleženec v igralni skupini bo namreč japonski premier Šinzo Abe, ki bo gotovo precej samozavesten, saj je nedavno prepričljivo zmagal na volitvah. 

Hideki Matsujama, trenutno četrti igralec sveta, pa je že vnaprej napovedal, da se z vplivnima političnima veljakoma ne bo pogovarjal o perečih temah, temveč se bo osredotočil zgolj na golf: “Zame je velika čast, da bom lahko igral z obema voditeljema. Veselim se tega izziva. Prepričan sem, da se bomo na zelenicah zabavali. Vsekakor pa se bom potrudil, da ne bom izgubil.”

Golfski dogodek, ki predvsem v deželi vzhajajočega sonca močno odmeva se bo odvijal na igrišču kluba Kasumigaseki v kraju Kawagoe v bližini Tokija.


Nov 06, 2017