V začetku aprila se je v Avstriji odvijala serija štirih enodnevnih profesionalnih turnirjev Audi Circuit z nagradnim skladom deset tisoč evrov za posamezni turnir, za skupno uvrstitev pa so šteli vsi štirje turnirji skupaj. Tekmovanje je potekalo na treh različnih igriščih v naši bližini. Profesionalci so igrali v Seltenheimu, Finkesteinu in dva dni v Murhofu.  

Zasedba je bila izjemno močna, saj je na turnirju nastopilo kar nekaj igralcev, ki v tej sezoni igrajo na European ali Challenge Touru. Med najbolj znanimi so bili Lukas Nemecz in Maximillian Steinlechner ter nekaj bivših Tour igralcev Markus Brier, Martin Viegele in Florian Pregant.

Na vseh štirih turnirjih je nastopilo tudi šest profesionalnih igralcev iz Slovenije, Mark Trnovec, Anže Leskovar, Urh Božič, Luka Naglič in brata Štirn. 
Na prvi tekmi v Seltenheimu je Žan Luka Štirn zasedel 4 mesto z rezultatom -3, Gal Patrik Štirn in Luka Naglič sta odigrala par igrišča, Anže Leskovar pa je turnir končal z rezultatom +1. 

Druga tekma se je odvijala v Finkensteinu, najbolje se je odrezal Luka Naglič in z rezultatom -4 delil tretje mesto, Gal Patrik Štirn je z rezultatom -3 delil sedmo mesto, Žan Luka Štirn je končal turnir z -1, Mark Trnovec pa s parom igrišča.

Najboljših 16 tekmovalcev iz prvih dveh turnirjev se je uvrstilo v tekmovanje PAR 3 Shoot Out, ki se je 2 dni odvijal na igrišču Murhof. Žan Luka Štirn je prišel vse do polfinala, kjer ga je izločil kasnejši zmagovalec Lukas Nemecz, v boju za 3. mesto pa je premagal Waltzel Aliasa. 

Naslednji dan je bil na sporedu tretji turnirski dan, na katerem je v mrzlem in vetrovnem dnevu slavil Gal Patrik Štirn, ki je z rezultatom -3 vknjižil svojo prvo profesionalno zmago in si prislužil ček v višini 2.000 evrov. Peto mesto je pripadlo Žan Luki Štirnu, na enajstem mestu je tekmovanje končal Luka Naglič.

Sledil je še zadnji tekmovalni dan, ki je bil pomemben tudi za skupno razvrstitev vseh štirih turnirjev. Odličen zaključek je uspel Žan Luki Štirnu, ki je odigral igrišče s sedmimi udarci pod parom in končal turnir na 2. mestu, Gal Patrik je odigral tri udarce pod parom igrišča, Luka Naglič pa udarec več.

V skupnem seštevku štirih dni je zmago slavil domači igralec Lukas Nemecz z skupnim rezultatom -16, Žan Luka je zasedel skupno 4. mesto z -11, Gal Patrik 7. mesto z -9 in Luka Naglič 11. mesto z -5.

Celotna serija turnirjev je bila res vrhunsko organizirana, avstrijska televizija ORF je dogodku namenila kar dve uri neposrednega prenosa. Slovenski igralci so serijo tekem izkoristili za trening in stopnjevanje forme pred nadaljevanjem sezone.

 

 

 


Apr 15, 2024