Fenomen Tiger

V preteklosti je Tiger Woods s svojo prisotnosti na posameznem turnirju lahko poskrbel za precej večjo gledanost televizijskega prenosa. Očitno pa golfski super zvezdnik še ni izgubil svoje čarovnije, saj je na Mastersu poskrbel za svojevrsten rekord.


V času, ko se v ZDA pogovarjajo o legalizaciji športnih stav (za enkrat je tovrstno početje zelo regulirano in omejeno na posamezna področja) je precej pozornosti vzbudil svojevrsten rekord. Ameriška zvezna država Nevada je Meka za ljubitelje hazardiranja in eden izmed redkih krajev, kjer je v ZDA mogoče staviti na razplet golfskih turnirjev. Prve analize kažejo, da so si letos ljubitelji stavnic dali duška, saj bo končno vsota stav na razplet tega najbolj prestižnega turnirja presegla številko 12 milijonov dolarjev, kar je rekord. 

K tej statistiki je več kot očiten delež dodal 'povratnik', Tiger Woods, saj je kar 6% vseh ljudi, ki so stavili na takšen ali drugačen način v enačbo vključilo štirikratnega zmagovalca Mastersa. O tem, kako velik vpliv ima Tiger priča tudi izjava direktorja podjetja Bridgestone, Angela Ilagana: “Dejstvo, da Woods sodeluje z nami se kaže v odlični prodaji naših artiklov. Slednja je namreč prav po njegovi zaslugi višja za 30%. Pri tem naj povem še, da smo posebno serijo žog z napisom Tiger razprodali precej prej, kot smo pričakovali.”

Vodilni možje so pogodbo s Tigerjem Woodsom (slednji namreč na turnirjih ekskluzivno uporablja žoge znamke Bridgestone,) podpisali decembra leta 2016.


Apr 11, 2018