Evropsko seniorsko moško ekipno prvenstvo


Na težavnem in dolgem igrišču PGA National Lakes course v Bari na Švedskem je od 5. do 9. septembra potekalo Evropsko seniorsko moško ekipno prvenstvo, kjer je sodelovala tudi ekipa iz Slovenije v sestavi:

Miran Babnik
Jernej Pavlič
Franc Gojčič
Brane Svetlin
Primož Ulaga
Goran Tomič
Kapetan: Boris Kosuta

Prva dva dni se je igralo individualno seštevno igro na osnovi katere so nato igrale reprezentance med seboj v 3 skupinah (skupine A, B in C).

Naša ekipa je igrala v skupini C. Od treh dvobojev so premagali Poljsko in izgubili pa z ekipo Avstrije in Luksemburga. 

Veliko vlogo je na prvenstvu odigralo vreme, saj je vseh pet dni pihal veter in je nenehno deževalo. Kljub slabim vremenskim razmeram je bilo igrišče ves čas turnirja odlično pripravljeno. 

Omeniti je potrebno tudi "hole in one", ki ga je zadel član naše reprezentance Primož Ulaga zadnji dan na 15. luknji. 

Na prvenstvu so dominirale britanske reprezentance, Irska, Švedska, Nemčija in ostale golfske velesile.  2. mesto v končni razvrstitvi je presenetljivo zasedla Danska, ki je v finalu izgubila z Irsko 3:2. 

Celotno prvenstvo je bilo brezhibno organizirano in odlično je bilo poskrbljeno za vse sodelujoče ekipe, ko so zjutraj štartale že ob 7:30, kar je pomenilo, da je odhod iz hotela bil že ob 6. zjutraj. 
Naslednje Evropsko seniorsko moško ekipno prvenstvo bo prihodnje leto potekalo na igrišču Diamond pri Dunaju, kjer upamo, da bomo popravili našo letošnjo uvrstitev.

http://www.ega-golf.ch/event/european-senior-mens-team-championship

Fotogalerija:


Sep 11, 2017