Inja Fric na evropskem prvenstvu brez reza, prvakinja postala 16 letna Belgijka

V Franciji, na igrišču Saint Germain, le nekaj kilometrov zahodno od Pariza, je bilo evropsko amatersko prvenstvo za dekleta, na katerem je tekmovala tudi Inja Fric. V konkurenci 144 golfistk s praktično vseh evropskih držav je Inja, sicer študentka univerze North Carolina State, zgrešila rez in ostala na končnem T84.

Uvodni dan je Inja Fric potrebovala 76 udarcev, kar jo je držalo v igri, a je bilo vseeno potrebno dvigniti formo. Drugi krog je Ljubljančanka odigrala odlično in s 70 udarci (-2) prišla na rob reza, kar bi bil v najmočnejši evropski konkurenci lep uspeh. Trije birdiji in le en bugi so bil v drugi rundi silai obetavni za nadaljevanje evropskega prvenstva. S šok terapijo se je pričel tretji dan, saj je ob napovedih tropske vročine, kmalu po začetku tekmovanja prišla nevihta in Inja se je, hočeš nočeš, morala soočiti še s tem bremenom. Po super začetku z brdijem, je sledil dežni dvojni bug, nato je na luknji s parom tri, nepričakovano prišel še en dvojni bugi. Inja je zbrala misli in osredotočenost ter na 8. ter 9. luknji v žep pospravila še dva birdija. Zadnjih devet lukenj ni začela obetavno, saj na 12. prišel dvojni bugi in rez se je močno oddaljil. Ko je na 13. in 15. luknji vpisala birdija, je upanje ponovno vzplamtelo. Na zadnjih treh luknja bi morala slediti še vsaj dva bridija, a je ostalo pri dveh bugijih in rez je bil izgubljen. Inja Fric je v Franciji zelo dobro igrala dolge luknje, tokrat je žal izostala perfektna igra na krajših s parom tri, tam kjer je v zadnji študentski sezoni v ZDA postala najboljša.

Evropska amaterska prvakinja je postala komaj 16 letna Belgijka Savannah De Bock, ki je šele po četrti luknji play offa premagala pet let starejšo Angležinjo Charlotte Heath.

Leta 2020 je bilo prvenstvo v Sloveniji, na igrišču Cubo in takrat je kot 17 letnica prvakinja postala Nemka Paula Schulz Hanssen, ki je bila tokrat šele na T29. Francozinja Chloe Salort, ki je bila na Cubu evropska podprvakinja je bila na domačih tleh šele na T36, med tem ko je Avstrijka Emma Spitz, pred dvema letoma četrta, tokrat pristala na T9.


Jul 26, 2022